A zöld tea
Címkék: zöld stressz orvos egészség méregtelenítés természetgyógyászat tea koleszterin egészséges élelmiszer gyógynövény túlsúly szívinfarktus immunrendszer tisztítókúra vérnyomáscsökkentő emésztési zöldtea
2009.09.09. 14:57
A legenda szerint 5000 évvel ezelőtt a kínai császár egy bokor alatt pihengetve éppen a meleg vizét iszogatta, amikor arról a szél egy levelet fújt a csészéjébe. Felfigyelt a kellemes illatra, megkóstolta és örömmel tapasztalta kellemes, frissítő ízét. Így fedezték fel a teát, mely befolyásolja azóta is életünket, a gazdaságot és a kereskedemet.
Alapvetően 4 féle teafüvet ismerünk, melyeket a feldolgozási eljárásuk különböztet meg egymástól. A fehér és a zöld tea megy át a legegyszerűbb feldolgozáson. A zöldteának szánt leveleket nem teszik ki oxidációnak, meggátolják a fermentációt. Ezzel a tealevél megőrzi eredeti ízét, zamatát és ettől marad a színe is zöld. Azzal, hogy nem teszik ki a feldolgozás hosszas ártalamainak, megmaradnak benne az értékes természetes anyagok.
A zöld teában nagy mennyiségben megtalálhatók azok az antioxidáns hatású anyagok, a polifenolok, ezen belül is a katekhin nevű vegyület, ami fontos sejtvédő tulajdonságokkal rendelkezik. Csökkenti a szív megbetegedésének lehetőségét, rákellenes, visszaszorítja a fertőzésekre való hajlamot, távol tartja a meghűlést, a felfázást és az influenzát. A katekhin napozókrémbe vay testápolóba keverve megakadáyozhatja bizonyos bőrákfajták kialakulását.
Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz még vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, nyomelemeket. Tartalmaz C-vitamint, B-vitaminokat, magnéziumot, kéliumot, mangánt, és természetes fluoridot. Minimális mennyiségben koffeint, teint is tartalmaz, ennek köszönhető frissítő, élénkítő hatása.
Szív- és érrendszeri jótékony hatása
Japánban egy kutatás alapján kimutatták, hogy azok között, akik napi öt csésze zöld teát ittak, csökkent a halálozási kockázat, különösen a stroke veszélye, de a rákos megbetegedések is csökkentek. A zöld tea biztosítja a szivet és agyat behálozó erek normális működését, jó állapotának fenntartását. Csökkenti továbbá a koleszterinszintet és a vérnyomást, serkenti a vérlemezkék megfelelő elosztását, azaz higítja a vért. A zöld teának a bármely okból bekövetkező halálozásra kifejtett preventív hatása nőkben erősebb volt, mint férfiakban. A szív- és érrendszeri betegségek miatt bekövetkező halálozás is a nőkben csökkent legerősebben. Azoknál a nőknél, akik a legtöbb teát itták, a stroke miatti halálozás 31 százalékkal csökkent.
Rákmegelőző hatás
Azáltal, hogy leköti a sejteket károsító szabad gyököket, megakadályozza a hibás sejtek szaporodását. A benne található polifenolok vírus- és baktériumölő hatásuk csökkentik a rák kialakulásánk esélyét, gátolják a daganatkéződést, az áttétek kialakulását, helyreállítják a szervezet egyensúlyát. Enyhíti a kemoterápia mellékhatásait. Elsősorban a tüdő, a mell, a máj, a prosztata, a bél és a bőrrák megelőzésében hatásos. Egereken végzett kutatások bizonyíják, hogy a zöld tea csökkenti a karcinogének hatását a szervezetben, a bőrrákos egerek állapota javult és segített megelőzni a gyomor- és tüdőrák kialakulását. A cigarettafüsttől tüdődaganatossá vált egerek 45%-a javulást mutatott. Japánban, ahol az emberek rengeteg zöld teát fogyasztanak, a tüdőrákosok halálozási aránya a legalacsonyabb a világon - annak ellenére, hogy a cigarettázás mértéke a japán férfiak között a legmagasabb.
Hatása a fogakra
A zöld tea egy természetes fogápoló, levelének igen magas fluoridtartalma végett elpusztítja a szuvasodásért felelős kórokozókat. Segíti továbbá megszilárdítani a fogzománcot is. Persze csak akkor, ha mellőzünk belőle mindenféle ízesítőt.
Segítség fogyókúrázóknak
Orosz kutatók kimutatták, hogy a zöld teában lévő katekinek jótékonyan befolyásolják a vér össz-, valamint az LDL koleszterinszintjét, pozitív hatással vannak a triglicerid szintre és csökkentik a zsírszövet mennyiségét.
Japánban a zöld tea hatását vizsgálták rendszeres fizikai aktivitást végzők körében. Megállapították, hogy magas zsírtartalmú étrend esetén rendszeres fizikai aktivitás mellett 89%-kal csökkentette a testtömeg növekedését, tehét a zöld tea fogyasztása nagymértékben stimulálta a zsír lebontását.
Összefoglalva tehát a zöld tea hatása:
- csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást
- serkenti a vérkeringést
- csökkenti a szívroham veszélyét és az agyvérzés kockázatát
- higítja a vért
- gátolja a rák kialakulását és fejlődését
- erősíti az immunrendszert
- antibakteriális hatású
- serkenti az emésztést, rendezi a bélműködést
- segít megelőzni a fog- és szájbetegségeket
- megszünteti a fáradtságot
- vizelethajtó, ezáltal méregtelenítő hatású
- segíti a tiszta gondolkodást, éberségnövelő, kondícióban tartja az elmét
- látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát
- gátolja a vese-, epe- és a különböző hólyagkövek kialakulását
- stresszoldó
- véd az allergiák ellen
- erőteljes ráncoldó és öregedésgátló, fiatal korban hormonnormalizáló hatása miatt megelőzi a pattanások kialakulását
- Zsíroldó hatását francia klinikai vizsgálatok igazolták. Bebizonyosodott, hogy aki rendszeresen fogyaszt legalább napi 5 csésze zöld teát, az nem hízik el, illetve ha már túlsúlyos, akkor havi egy-két kilogrammot tud fogyni, persze csak akkor, ha betartja az egészséges étkezés szabályait.
Fontos tudnivaló, hogy jótékony hatását csak akkor tudja kifejteni, ha cukor és egyéb édesítőszer nélkül fogyasztjuk.
Elkészítésénél fontos szempont:
- alacsony ásványtartalmú, tiszta, klórmentes vízből készítsük
- tiszta, rozsdamentes acél forralóban készítsük. Kerüljük a mikrót és a műanyag vízforralót.
- 2 dl 70 fokos vízhez 1 teáskanál teafű, azonnal lefedve 1-3 percig hagyni kell állni
- legjobb a máztalan agyagkanna, vagy porcelánkanna. Semmiképp ne fém vagy műanyag
- ízesítés nélkül fogyasztandó
Erősítsük immunrendszerünket a télre grapefruittal
Címkék: stressz egészség fogyókúra fogyás méregtelenítés természetgyógyászat koleszterin élelmiszer immunrendszer tisztítókúra zapper vérnyomáscsökkentő elektrolipolízis
2009.09.08. 15:13



A Zapper készülékről bővebben
Címkék: orvos egészség nasa méregtelenítés természetgyógyászat egészséges biorezonancia immunrendszer elektromágnes zapper holisztikus vérnyomáscsökkentő
2009.09.07. 15:08
A biofrekvencia-generátor, más néven Bioptimator-Zapper egyfajta univerzális segédeszköz minden kezeléshez, akár súlyos, krónikus betegségek esetén is, ahogy az ezernyi, pozitív lefolyású kórképről szóló jelentésből kiderül.
A Bioptimator-Zapper rendszeres használata sok tünettől való megszabadulással ajándékozza meg a betegeket, különösen akkor, ha eddig még más módszerek nem segítettek.
Sikerének magyarázata abban áll, hogy a pozitív töltésű áram a testben a negatív töltésű baktériumokat elektromágneses kötésükből „kioldja”, így az immunrendszer támadást indíthat ellenük.
Az elektromos áram használata már hosszú idő óta teret nyert a fájdalomterápiában, sőt az áram hatását különböző erősségben, frekvencián és modulációkban a kórokozókra éppúgy vizsgálják, mint az emberi szervezet különféle további funkciójára.
Dr. Voll az 50-es években, felfedezte, hogy az elektromos bőrellenállás az akupunktúra-pontokon mérhetően kisebb, mint az egyéb bőrfelszín-pontokon. Továbbá a bőrellenállás azonnal érzékelhetően megváltozik, mihelyst a szervezetbe elektromos, mágneses vagy másfajta információt vezetünk.
Ezt az eljárást, amelyet általában a „bioenergetikai tesztelés/mérés” fogalmával foglalhatunk össze, egyedül csak Németországban több mint 5000 terapeuta, orvos, fogorvos, gyógyász és állatorvos, alkalmazza.
Dr. Hulda Clark, biológusnő (aki évekig az állami kutatásokban dolgozott) bioenergetikai tesztelések során felfedezte, hogy minden élőlény és organikus anyag rendelkezik egy bizonyos frekvenciasávval, melynek megállapításához egy frekvenciagenerátort használt, amely tetszőleges, pontos, elektromos frekvenciákat hozott létre.
Minden élő szervezet egy meghatározott sávszélességben és magasságban saját frekvenciákat küld. A mikroorganizmusok az elektromos áramot a meghatározott saját frekvenciájukban nem viselik el, mindez egy csekély Volt feszültségű váltóárammal elérhető.
A legkisebb élőlényeken, mint a rovarokon és férgeken, amelyekbe nagyon gyenge árammal ilyen sajátfrekvenciákat vezettek, vagy elpusztultak, vagy kábultnak tűntek és a beavatkozást, nem heverték ki többé!
A frekvencia-generátor segítségével a legyengült emberi szervezet, melynek immunrendszere már nem képes maga az adott baktériumokat, gombákat vagy parazitákat legyőzni, eredményesen megtisztíthatóvá válik.
Dr. Clark érdeme, hogy elsőként tette közzé megalapozott feltevését, miszerint a legsúlyosabb krónikus betegségek egész sora különféle paraziták okozta, terheltséggel függhet össze. A paraziták által kiválasztott mérgek, nagyon sok allergiát okozó anyagot tartalmaznak, amelyek különböző idegen fehérjék és savak által keletkeznek, ezért az egész szervezetünk állandó megterheltségnek és megerőltetésnek van kitéve, ezen anyagok elleni harc következtében.
Az áram átmenetileg általános gyengítő hatással van minden testidegen organizmusra, így az emberi immunrendszer a betolakodókat, ez idő alatt meg tudja támadni, és ezzel egyidejűleg pedig élénkítő, serkentő hatása észlelhető magára az immunrendszerre.
Ha az áram minden organizmust kiöl, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy miért kell a Bioptimator-Zapper-t egynél többször alkalmazni? A válasz egyszerű: mivel az áram mindig a legrövidebb utat, illetve a legkisebb ellenállást keresi, a kezelés minden esetben a szervek felszínén folyik. Ez azt jelenti, hogy amennyiben idegen organizmusok telepedtek meg a szervezetben belégzés vagy szennyezett táplálék útján, csak azok kerülnek kiirtásra, amelyek a mindenkori alkalmazás során az áram által elérhetőkké váltak. Ez a tény teszi szükségessé a mindennapi használatot hosszabb időn keresztül.
A Bioptimator-Zapper általános és speciális esetekben is használható:
Kezdődő megfázásos betegségek:
A Bioptimator a baktériumok kezdő rohamát azonnal lecsökkenti, segítségével a megfázás vagy teljesen megszűnik, vagy lefolyása jelentősen lerövidül, enyhül.
Krónikus bronchitis:
A kezelést a betegség tünetmentes időszakában a legeredményesebb kezdeni. Annak érdekében, hogy az immunrendszer működését segítsük, és a krónikus bronchitis működési rendszerét megtörjük, legalább 4 hónapon keresztül rendszeresen kell használni.
Krónikus hólyag-, vese- és vesemedence gyulladás:
A készülék biofrekvenciája segíthet a gyógyuláshoz szükséges gyógyszermennyiség csökkentésében.
Mozgásszervi-, ízületi fájdalmak esetén:
Jóllehet az alapvető reumás betegségeknek nincs közük a baktériumokhoz és a parazitákhoz, az ízületek gyulladásos állapotát mégis csak legtöbbször egyes baktériumtörzsek tartják fenn, a bakteriális terheltség Bioptimatorral csökkenthető.
Asztma:
A bioenergetikai teszteket végző terapeuták rájöttek, hogy bizonyos parazitastádiumok - főleg orsóféreglárvák - is felelősek a bronchiális asthmáért. Sok páciens a Bioptimator-Zapper következetes és kitartó alkalmazásával elhagyhatta az asthma-spray használatát. Több páciens arról számolt be, hogy érzik, amint valami feloldódik mellkasukban.
Rák:
A parazitás megterheltség központi szerepet játszhat a rák esetében. Természetesen a Bioptimator-Zapper semmiképp sem tekinthető, mint a rák kezelésének lehetősége, de az adott parazita okozta megterhelés hatásosan megállítható általa, így ezután más kezelési módszerek hatékonyabbá tehetők.
Központi idegrendszer bántalmai (pl.: epilepszia, Parkinson-szindróma):
Ezen betegségeket is előidézhetik paraziták okozta befolyások, vagy környezetszennyezés hatásaként fellépő méreganyagok. A terápia célja ez esetben: a paraziták okozta terheltség megszüntetése, a környezetből származó méreganyagok szervezetből kivezetése, valamint az anyagcsere-működés zavartalanná tétele.
Migrén és fejfájás:
Forradalmi felfedezés, hogy a migrénes pácienseknél legtöbbször strongyloidák (fonálférgek) találhatók. A migrénes rohamok eltűnnek, mihelyst a strongyloidákat kikezeltük. Amennyiben a migrén visszatér, a páciens ismét megfertőződött. A Bioptimator-Zapper ilyenkor is nélkülözhetetlen segítségnek bizonyul, mind a kezelésben, mind a megelőzés területén.
Menstruációs panaszok:
Legtöbb esetben gyermekkori férgek, orsós- és fonálférgek az előidézők.
Allergia:
Minden allergiában szenvedő beteg parazita általi terheltség alatt áll. Ezek a paraziták megakadályozzák, hogy a szervezet a fennálló immun-allergiás reakciót megszakítsa. A Bioptimator-Zapper ilyenkor is az első lépés és eredményes segítség abban, hogy minden allergiás páciens az allergia minden fajtájánál először is a legnagyobb terheltségtől megszabaduljon; súlyosabb esetekben további gyógymódok szükségesek.
Készülékben lévő gyári programok: | Chipkártyán megvásárolható kezelések: |
Dr. Clark féle frekvenciák (vírus, baktérium, parazita kezelés) | Vérben élő paraziták elpusztítására |
Clark féle Dauerzapp | Diabetes kezelésére |
Megfázás | Asztma kezelésére |
Influenza | Tüdőaszpergillózis kezelésére |
Fájdalomcsillapítás | Borelliose kezelésére (kullancs csípés szövődménye) |
Vérben élő paraziták elleni kezelés | Candida kezelésére |
TENS fájdalom elleni kezelések | Fájdalmas menstruáció |
Migrén kezelésére | |
Herpes Simplex kezelésére | |
Orr-fül-gége megbetegedéseire | |
Érzékeny hólyag / vizelési zavarok kezelésére | |
Koncentrációt elősegítő frekvenciák | |
Súlyszabályozásra frekvenciák | |
Méregtelenítő frekvenciák | |
Máj működését szabályozó frekvenciák | |
Immunerősítő frekvenciák | |
Bio regulációs frekvenciák | |
Bioenergetikai blokádok kezelésére (laterális zavarok, geopátia, e-szmog, hegzavarok) | |
Dohányzás elleni frekvenciák | |
Sejtek közötti kommunikáció segítése | |
Immunrendszer általános stimulálása vírusok ellen |
Milyen olajokat használjunk?
Címkék: táplálkozás egészség méregtelenítés természetgyógyászat koleszterin magas kókusz vérnyomás egészséges gyógynövény biorezonancia alakformálás olivaolaj tisztítókúra elektrolipolízis
2009.09.07. 12:39
Növényi olajok
Energiatartalma hasonló, mint az állati zsiroké, de nincs bennük koleszterin. Nagy mennyiségben tartalmaz esszenciális zsírsavakat és zsírban oldódó vitaminokat. Elsősorban a szív-és érrendszeri megbetegedések kivédése szempontjából fontos a fogyasztása.
Ilyen olaj többek között a:
- Szőlőmagolaj
Kellemes, lágy ízű, szagtalan. Rendkívül gazdag töbszörösen telítetlen zsírsavakban. Magas a linolsavtartalma. Főzéshez is és salátaöntetként is hazsnálható. Csökkenti a koleszterinszintet, érvédő hatású, jelentős E-vitamin tartalma szerepet játszik az izmok megfelelő működésében, a szívbetegségek illetve a rák megelőzésében.
- Lenmagolaj
Kicsit kesernyés, könnyen emészthető. Nem szabad melegíteni! Kedvezően hat a bélműködésre. Alkalmas még a rák, a szívbetegségek, a gyulladásos betegségek kezelésére, meddőség megelőzésére és csökkenti a koleszterinszintet.
- Tökmagolaj
Sötétzöld színű, intenzív aromájú olaj. Gazdag fehérjékben és ásványi sókban, magas a linolsavtartalma. Aromája miatt főleg salátákhoz illik, de kiváló kocsonyás ételek és hideg előételek készítéséhez is. Könnyen emészthető, védi a prosztatát.
- Napraforgóolaj
Jellegzetes ízű, tömény olaj. Gazdag A-, D-, E-vitaminokban, magas a linolsavtartalma, ez teszi könnyen emészthetővé és igen értékessé. Alkalmas salátákhoz, sütéshez, főzéshez.
- Olívaolaj
Világossárga vagy zöld színű, könnyen emészthető olaj. Csekélyebb mennyiségben tartalmaz ugyan többszörösen telítetlen zsírsavakat, azonban az első sajtolásból származó olívaolaj tartalmazza a legtöbb E-vitamint. Felhasználása igen széleskörű: salátákhoz, tésztafélékhez, sütéshez, főzéshez kiváló, fűszerolajokat is ebből érdemes készíteni. Előnyösen hat az érrendszeri megbetegedések, a trombózis és a magas vérnyomás megelőzésére, telítetlen zsírsavai megóvják az érrendszert a meszesedéstől, meggátolják a zsírok lerakódását az erekben.
Állati zsírok
A szárnyasok zsiradékai, a kacsa- és libazsír ízletesek, élvezeti értékük nagy, de népszerűségük alacsony, tömeges fogyasztásuk nem jellemző. A libazsír és a kacsazsír telített zsírokban szegényebb, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban pedig gazdagabb, mint más állati eredetű zsírok. Ezek a tulajdonságok a szív- és érrendszerre kedvezőbb hatásúvá teszik.
A nagy vágóállatok, szarvasmarha, birka zsiradéka, a faggyú roppant nehezen emészthető, emberi fogyasztásra alkalmatlan. Így az állati eredetű zsiradékok alatt legfőképp a sertészsírt értjük. A sertés zsírját a bőr alatti szalonnából, vagy a szervek között elhelyezkedő hájból, zsíros húsnyesedékből olvasztással nyerik ki. A jó minőségű zsírok egységes fehér, vagy viaszságra színűek, illatuk kellemes, avasodástól, kellemetlen aromáktól mentes.
Salátákhoz hazsnálható olajak
Erre a célra elsősorban a hidegen sajtolt növényi olajok használhatók. Sütéshez és főzéshez semmiképp nem, mert hő hatására akár az egészségünkre értalmas melléktermékek is keletkezhetnek. Ilyen például a lenmagolaj, a kukoricacsíra-olaj (vérzsírszint- és koleszterincsökkentő, E-vitaminban gazdag), a szójaolaj (koleszterincsökkentő és májvédő, továbbá védelmet nyújt a mell- és prosztatarák ellen), a mogyoróolaj, a mandulaolaj, a dióolaj (omega-3 tartalmú), a szezám- és tökmagolaj, valamint az extra szűz olívaolaj.
Főzéshez, sütéshez használható olajakElsősorban a kókusz- vagy pálmazsírt (jó hatással vannak a zsíranyagcserére), vajat vagy mértékkel akár állati zsírt.
Nem mindegy azonban, hogy naponta mennyit, és milyen arányban fogyasztunk belőlük. A dietetikusok ajánlása szerint az ideális napi zsírbevitel étkezéseinknek minimum tizenöt, maximum harminc százalékát teszi ki. Míg a telített zsírsavak főként állati eredetű, vagy esetleg növényi zsírok (pl. kókuszzsír) révén jutnak szervezetünkbe, a telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat növényi olajok, magvak és hal fogyasztásával pótolhatjuk. Fontos az omega-6 és omega-3 beviteli arány is. Omega-3-hoz a tengeri halak husából és a halolajból juthatunk legnagyobb mennyiségben, de fontos forrás lehet a diófélék, a lenmag, a lnolaj és a repce is. Omega-6-hoz pedig a növényi olajokon kersztül juthatunk.
Nők réme, a narancsbőr
Címkék: stressz fogyókúra fogyás méregtelenítés narancs élelmiszer narancsbőr túlsúly alakformálás zsírsejt elektrolipolízis lipolízis zsírlebontás
2009.09.03. 16:05
Narancsbőr (cellulitisz)
Elnvezése a 19. századból származik és nem éppen találó, mivel a cellule = sejtek és az itisz = gyulladás szavakból tevődik össze. Akkoriban azt hitték, hogy ez egy betegség, egy kötőszöveti gyulladás, ám ma már tudjuk, hogy erről szó sincs. A magyar “narancsbőr” sokkal találóbb, mivel megjelenésében valóban a narancs héjához hasonlít.
Rohanó életmódunk, a munkahelyi stressz, és a huszadik század találmánya a szellemi munka mind az egészség károsodásához vezethet. Táplálkozásunk gyakran rendszertelen, kevés folyadékot fogyasztunk, s az étlapon egyre kevésbé szerepelnek a szervezet helyes működéséhez szükség élelmiszerek. A szellemi munkát végzők körében a mozgáshiány is problémát jelenthet; a napi több órán át tartó egyhelyben végzett munkák megterhelik a szervezetet, és nem megfelelő táplálkozás mellett könnyen túlsúlyhoz vezethetnek.
Az állandó stressz megzavarja az anyagcsere folyamatokat, így hátráltatja a méreganyagok távozását a szervezetből. Az alacsony folyadékbevitel szintén narancsbőr kialakulásához vezethet, megfelelő mennyiségű víz bevitele nélkül a nyirokrendszer működése lassul, a salakanyagok lerakódhatnak a zsírsejtekben.
Az elektrolipolízis segít megszabadulni az egyéb módszerekkel- mint például diéta, sport - nehezen csökkenthető helyi zsírpárnáktól, és a narancsbőrtől.
A célzott alakformálásban, a nem műtéti eljárások közül bizonyítottan a legnagyobb hatékonyságot, maradandóságot biztosítja a legalacsonyabb kockázat mellett.
Az elektrolipolízis-kezelés folyamán a zsírszövetet közvetlenül, fájdalom és mellékhatásmentesen gyenge intenzitású árammal stimulálják, amelynekhatására a zsír lebomlik és kiürül a szervezetből. A kollagén rostok ingerlésével egyidejűleg a bőr feszesebbé válik.
A kezelés hatását kiegészítheti és felerősíti a fülakupunktúra, a célirányos nyirokkeringést segítő masszázs, valamint a legmodernebb táplálkozástudományi ismereteket alkalmazó PROGNOS® és ProNutri® rendszerével kitesztelt és összeállított, személyre szabott, éhezés nélküli étrend.
Mi is az a koleszterin?
Címkék: stressz cukorbetegség egészség méregtelenítés természetgyógyászat koleszterin élelmiszer szívinfarktus zapper vérnyomáscsökkentő szívvizsgálat
2009.09.02. 12:53
A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái, ezek közé tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. A zsírok különböző vegyületek, ide tartoznak a valódi zsírok, az összetett gliceridek és a glicerin nélküli lipidek. Az utóbbiba tartozik a koleszterin és a szteroid is.
A koleszterin víztaszító, gyűrűs láncú, vagyis szterán vázas szénhidrát. A koleszterint a szervezet a májban állítja elő, illetve táplálék formájában jutunk hozzá. Felszívódása a vékonybélben történik. A sejthártyák felépítésében van fontos szerepe, sokféle hormon szintézisének kiindulási anyaga. Egy egészséges szervezetben a vérben keringő koleszterin 33%-a származik állati eredetű táplálékból, a többit a szervezet állítja elő.
Mivel a zsírok a vérben nem jól oldódnak, a zsírsavaknak polipeptidekkel kell összefogniuk, amelyek a vízmolekulák számára befogadhatóvá és a vérben szállíthatóvá teszik őket. Az így keletkezett lipoprotein-cseppecskéket összetételük és sűrűségük alapján különböztetjük meg, és a szerepük is eltérő a szervezet koleszterinforgalmában. Normális körülmények között az összkoleszterin szintje a vérben 5,2 mmol/l alatt van.
LDL-koleszterin (low density lipoprotein)
HDL-koleszterin (high density lipoprotein)

Érelmeszesdés akkor kezdődik, mikor az érfalon lerakódott zsírok kalciumot kötnek meg.
Érelmeszesedésre hajlamosító állapotok a magas vérnyomás, kóros vérzsírértékek, bizonyos kórokozók, allergiás reakciók, dohányzás, a vér magas homocisztein tartalma, cukorbetegség, idült vesebetegség, elhízás, stressz, genetikai hajlam.
Hazai természetes ásványvizeink összes ásványianyag tartalma (mg/literben megadva)
Címkék: egészség méregtelenítés természetgyógyászat ásványvíz élelmiszer biorezonancia anyagok ásványi emésztési
2009.09.01. 11:51
Forrás: Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács
A padlizsán
Címkék: étel egészség természetgyógyászat padlizsán élelmiszer padlizsánkrém vérnyomáscsökkentő
2009.08.31. 11:41
A padlizsán egy lila héjú, szivacsos állományú zöldség. Európában a XVI. században terjedt el, Magyaországon a törökök honosították meg. Népies enevezése éppen ezért törökparadicsom.
Az érett, friss padlizsán csillogó, kemény, sima héjú, éléknzöld kocsányú. A még éretlen padlizsán tartalmaz egy úgynevezett szolanin nevű vegyületet, mely keserű ízű, zöld színű és mérgező. Szobahőmérsékleten lehet érlelni. Fogyasztása kifejezetten jótékony hatással van cukorbetegeknél, illetve máj- és vesebetegeknél. Vérképző hatású, vizelethajtó, bélgyulladás gátló. Fokozza az emésztést.
Segíti a C-vitamin hasznosulását, csökkenti a koleszterinszintet és növeli a HDL-koleszterin (jó) szintet. Rákbetegek kezelésében is hasznos lehet, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Mindezeket a hatásokat az antocianin nevű vegyületnek köszönheti, mely az agyműködési funkciókra is hatással van.
Értékes C-vitamin-, folsav-, niacin- és pantoténsav-forrás. Ásványianyag-tartalma kiemelkedően jelentős, sok káliumot, foszfort, magnéziumot és kálcium tartalmaz. Nátriumtartalma kicsi. A felsoroltakon kívül antioxidáns hatású ubikinon is található benne, aminek fontos szerepe van a sejtanyagcserében és a sejtekre káros szabadgyökök megkötésében.
Recept
Padlizsánkrém
Hozzávalók
2 padlizsán
1 vöröshagyma
olivaolaj
2 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
só
oregano
petrezselyemzöld
Elkészítése
A padlizsánt kockára vágjuk és a lereszelt vöröshagymával kevés olívaolajon megpároljuk. Amikor puha, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, az összezúzott fokhagymát, kevés sót és oregánót, végül egy kis csokor felaprított petrezselyemzöldet, jól összekeverjük, majd pépesre turmixoljuk. Pirítósra kenve díszíthetjük paradicsom karikákkal vagy reszelt sajttal.
A víz fontossága
Címkék: orvos egészség méregtelenítés természetgyógyászat víz ásványvíz vérnyomás zapper gyógyászati vérnyomáscsökkentő
2009.08.27. 11:33
A víz alapvető lételemünk, hiszen víz nélkül nincs élet. Míg élelem nélkül akár 30 napig is megvagyunk, víz nélkül csak 3 napig. Szervezetünk kb 65%-a víz. Ahogy öregszünk, úgy csökken víztartalmunk. Míg egy csecsemő szervezetében 80% víz van, addig az idősekében már csak 50%.
A víz:
- biztosítja a vérkeringést, a vér ozmózisos nyomását;
- a szükséges tápanyagok oldását, feszívódását, szállítását;
- befolyásolja a vér sav-bázis egyensúlyát;
- hőszabályozó szerepe van, mely biztosítja az állandó belső hőmérsékletünket.
Egy felnőttnek
2-2,5 liter folyadékra
van szüksége naponta. A mennyiséget befolyásolja a fizikai aktivitásunk, az időjárás, a lázzal járó betegségek, hasmenés... Ezt a táplálékkal és a közvetlen folyadékfelvétellel tudjuk fedezni.
Vízháztartásunkat idegi és hormonális mechanizmusok szabályozzák.
Napi 1400 liter víz folyik át az agyunkon és 2000 liter a vesénken. A szervezeten belüli körforgása során a víz az anyagcseretermékeket is felveszi és tovább viszi, méregtelenítve ezzel a szervezetet.
Nem mindegy tehát, hogy mit és mennyit iszunk. A tiszta eredetű, természetes ásványvíz a biológiai vízigény kielégítésére a legalkalmasabb.
Az ásványvíz jó ízű, kiváló szomjoltó, s emellett számos, táplálkozásfiziológiailag fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában.
De mi is az ásványvíz?

Mi történik vízhiány esetén?
Vízhiány esetén megemelkedik a méreganyagok testfolyadékbeli koncentrációja, így a test szinte "megmérgezi" saját magát: a 20 százalékot meghaladó vízvesztés már életveszélyes állapotot jelent. Sportolás közben még több vizet vesztünk. Ezt és a veszített ásványi anyagokat mihamarabb pótolni kell. 30 percnél további sporttevékenység esetén mindenképp kell közben is folyadékot fogyasztani, mert csökkenhet a teljesítőképességünk és felléphetnek keringési zavarok. Legegyszerűbben úgy tudjuk megállapítani, mennyi folyadékra van szükségünk, hogy megmérjük magunkat edzés előtt és edzés után is, és a kettő különsége adja, hogy mennyit érdemes inni.
Az ínygyulladás és a szívbetegség kapcsolata
Címkék: orvos egészség ekg természetgyógyászat magas fog vérnyomás szívritmus szuvasodás vérnyomáscsökkentő szívvizsgálat fogbetegség
2009.08.26. 15:37
Rengeteg kutatást végeznek azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a szervezetünkre a gyulladt ínyünk. Az amerikai Általános Fogászati Akadémia 57. kongresszusán is nagy hangsúlyt fektettek ennek a kérdésnek és külön programot szerveztek a szájüregi gyulladások és a szervezetben észlelhető, más kóros események összefüggéséről. A legújabb eredmények szerint a fogíny idült gyulladása valószínűsíti a koszorúér-betegség fokozott kockázatát is. Tehát ilyen esetekben célszerű a beteg szívét is megvizsgálni.
Az érelmeszesedés folyamata, amely a szív- és érbetegségek hátterében található különleges, lassú gyulladás. Egy kutatócsoport megvizsgálta azokat a baktériumokat, amelyek a fogínygyulladás hátterében találhatók, illetve azokat, amelyek a verőerek belsejében találhatók. A kórokozók hasonlónak bizonyultak. Tehát ez alapján egyértelmű, hogy a fogínygyulladás és a koszorúér-betegség gyakorisága között szoros összefüggés van.
Az Egyesült Államok statisztikái is alátámasztják ezt a feltevést. A felnőttek 75%-nál kimutatható a fogínygyulladás, de az elhalálozás oka legtöbbször valamilyen szívbetegség volt.
Fogunk megbetegedése több más problémát is okozhat. Előfordulhat, hogy a fogak, illetve foggyökerek körül krónikus gyulladás alakul ki, ami a szájban nem is okoz fájdalmat. Ilyenkor nem is tudjuk, hogy probléma van, pedig a káros baktériumok megtelepednek, folyamatosan a vérkeringésbe kerülnek, elérhetik testünk gyenge pontjait és ott elszaporodva okozhatnaknak megbetegedéseket. Sokszor ezek tüneti kezelése nem is elég, mivel ezzel a betegség gyökerét, jelen esetben a gócbetegséget nem kezeljük, így az folyamatosan visszafertőzi a területet. Ilyen betegségek lehetnek az ismeretlen eredetű ízületi panaszok, gyulladások, foltos hajhullás, bőrön jelentkező kiütések, gócbetegségek, kötőhártyagyulladás, a vese, a szív, az érrendszer bizonyos szöveteit érintő megbetegedés. Ezen kívül lehet még különféle allergiás folyamat, gyermekkori asztma és ekcéma okozója is.
Összegezve tehát ezen a betegségek kiindulása lehet fogeredetű, panaszokat nem okozó krónikus gyulladás, a következmény viszont távoli szervek akut vagy krónikus, panaszokat okozó megbetegedése.
Mik is azok az ásványi anyagok? 1. rész
Címkék: egészség természetgyógyászat kalcium só anyagok magnézium kálium ásványi holisztikus
2009.08.24. 12:13
Mindenhonnan azt halljuk, hogy milyen fontosak a szervezetünk számára a vitaminok, mennyire nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, de az ásványi anyagokról már kevesebb szó esik. Pedig azok legalább olyan fontosak, mivel ásványi anyagok nélkül a vitaminokat a szervezetünk nem tudná beépíteni. Míg egy-két vitamint a szervezetünk is képes előállítani, addig a mineráliákat kívülről kell bevinnünk ételeink segítségével.
Az ásványi anyagok közül azokat az elemeket, amelyek a szervezetünkben, a test tömegének 0,005%-nál nagyobb mennyiségben fordulnak elő, makroelemeknek, amelyek ennél kisebb mennyiségben vannak jelen, mikroelemeknek nevezzük. Az ásványi anyagok összességükben, a szervezetünk 4-5%-át teszik ki, ezek legnagyobb része a csontokban található.
Az egészség fenntartásához, megőrzéséhez minden tápanyagra, így az ásványi anyagokra is meghatározott mennyiségben van szükség. Ezt a mennyiséget elsősorban az életkor, a nem, az egészségi állapot, és egyes esetben a fizikai aktivitás mértéke határozza meg.
A "megfelelő mennyiség" betartása azért nagyon fontos, mert nem csak a hiány, de a túlzott bevitel is káros az egészségre. A modern táplálkozástudományi kutatások eredményei is igazolják a régi mondást, mely szerint "Minden méreg és semmi se méreg, a dózis határozza meg azt, hogy mi a méreg" (Paracelsus).
Az emberi szervezetben eddig kimutatott ásványi anyagok:
Esszenciális, azaz feltétlenül szükséges makroelemek: kalcium, foszfor, nátrium, kálium, magnézium, klór, kén.
Esszenciális mikroelemek: vas, réz, kobalt, cink, mangán, jód, molibdén, fluor, szelén, króm.
Valószínűleg esszenciális mikroelemek: nikkel, ón, szilícium, vanádium.
Ismeretlen funkciójú nyomelemek: alumínium, kadmium, ólom, arzén, bárium, stroncium, higany, ezüst, arany, antimon.
Makroelemek
Makroelemen azt az ásványi anyagot értjük, amely szervezetünk számára naponta néhány száz milligramm vagy éppen néhány grammnyi mennyiségben szükséges.
Foszfor (P)

Szükséges az idegrendszer működéséhez, fehérjeszintézishez és enzimek működéséhez is. Csökkenti az ízületi gyulladás fájdalmait és enyhíti a cukorbetegek fáradtásgérzetét.
A foszfor szinte minden élelmiszerben megtalálható, kisebb-nagyobb mennyiségben. Hiányállapotával nem is igazán alakulhat ki, mert az élelmiszeripar - elsősorban savanyító adalékanyagként - egyre több foszfort használ fel, általában foszforsavként. Hiánya vesebetegség, alultápláltság, alkoholmérgezés vagy súlyos égés esetén alakulhat ki, ami aluszékonysággal, izomgyengeséggel és a csontok gyengülésével jár.
A foszfor túlzott bevitelének érelmeszesedés, keringési zavar és bőrviszketés lehet a következménye.
Napi szükséglet
Felnőttek esetében napi 620 mg a foszforszükséglet. Serdülők, idősek, terhesek esetében ez az érték magasabb.
Klór (Cl)
Az emberi szervezet kb. 0,15% klórt tartalmaz, amely a
gyomorsósav része
ként, az emésztésben, a nátriumhoz, illetve káliumhoz kötött kloridion formájában, a só-víz háztartásban, és a
sav-bázis egyensúly fenntartásában
játszik fontos szerepet. A klorid bevitele főleg a konyhasó bevitelét jelenti. A nátrium-klorid 50%-kal nagyobb tömegű kloridot tartalmaz, mint nátriumot, és ez az arány megszabja a bevitel mértékét.
Napi klórbevitele egy átlag embernek sajnos magas, ami sós ételeknek és a klórozott csapvíznek köszönhető. Külső pótlást abszolút nem igényel a szervezet belőle. Túladagolása hosszú távon allergiát, asztmát és rákot okoz.
Nátrium (Na)
A klór és a kálium segítségével a szervezetünk folyadékhéztartását szabályozza.
Szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, az egyes enzimek aktiválásában és a folyadékháztartás szabályozásában. Elengedhetetlen a szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez, az izomműködéshez és az idegrendszeri ingerületek átviteléhez. Fontos továbbá a sav-bázis egyensúly fenntartásához.
A felnőtt szervezetben mintegy 83-97 g közötti mennyiségű nátrium található, ennek 60-65%-a kicserélhető formában, a test víztereiben, 35-40%-a kötött formában, a csontokban, a kötőszövetekben található.
Hőségben vagy intenzív testedzés során izzadással nátriumot is veszít a szervezetünk, aminek pótlása nagyon fontos, mivel felléphet szédülés, alacsony vérnyomás, izomgörcs. Ugyancsak nátriumpótlásra szorulnak a hányással és hasmenéssel járó, elhúzódó betegségekben szenvedők. Az alacsony nátriumszint következménye akár kiszáradás is lehet.
Kalcium (Ca)

Optimális mennyiség:
- felnőttek: 800 -1500 mg/nap
- terhes, szoptató anyák: 1200 mg/mg
- gyerekek (8-18 év): 800-1000 mg/nap
- csontritkulás megelőzésére: 1200 mg/nap
- sportolók: 1500-1900 mg/nap
Megfelelő mennyiség bevitelének főleg gyerekkorban van nagy jelentősége, mivel a csontos felépítése ekkor történik, közreműködik a maximális csöntsűrűség kialakulásában.
Az alacsony kalciumszint idegrendszeri tüneteket, depressziót, zavartságot, izomfájdalmakat, görcsöket, és súlyos esetben szívritmuszavart is okozhat. A magas só- és állati eredetű fehérjefogyasztás megnövelheti a kalcium veséken át történő kiválasztását.
A magas kalciumszint székrekedést, hányingert, étvágytalanságot, hallucinációkat, vesekövességet, és az alacsony kalciumszinthez hasonlóan izomgyengeséget és szívritmuszavart okozhat. Túladagolás esetén lerakódik az érfalakon és a vesékben trombózist vagy vesekövet okoz.
Természetes forrásai: Kalciumban a tej és a tejtermékek, valamint az olajos magvak a leggazdagabbak.
Magnézium (Mg)
Nélkülözhetetlen a csont- és fogképződéshez, az ingerület átviteléhez és az izomösszehúzódáshoz. Elősegíti a hatékony enzimtermelést, szerepet játszik a fehérjék, nukleinsavak, zsírok, szénhidrátok anyagcseréjében.
Részt vesz a táplálék energiatartamának felszabadításában és a sejtfal védelmében.
Szükséges az izmok működéséhez, elernyedéséhez
valamint az egészséges idegi és szívműködéshez beleértve a szívizmot is.
Csökkentheti a szívinfarktus kockázatát
, mivel segíti a szívműködést és normalizálja a keringést. Csökkenti ill. normális értékre állítja be a koleszterinszintet. Kálcimmmal együtt természetes nyugtatószerként hat. A szervezetben a nagy része, 60% a csontokban található, míg az izmokban kb 30%.
A magnézium hiányára utaló jelek a következő tünetek együttesen: Idegesség, ingerlékenység, enyhe szorongás, átmeneti fáradtságérzet, enyhébb alvászavarok, izomgörcsök, lábikra görcs, zsibbadás.
Magnéziumhiány léphet fel a következő esetekben: Diéta , fogyókúra, alkoholizmus. Hasmenés, hányás, vízhajtók szedése - pl vese, vagy szívbetegeknél.
Fokozott magnézium igény
Terhességben, sportoláskor, legyengült szervezet rehabilitációjakor, idős korban tavasszal a kerti munkák kezdetekor.
A magnézium legnagyobb mennyiségben a zöldségfélékben, a hüvelyesekben, a különböző gabonafélékben (főleg azok héjában), a gyümölcsökben, a tejtermékekben és a halfélékben található meg.
Napi ajánlott adagja 300 mg.
Kálium (K)

A kálium állati és növényi eredetű élelmiszerekben is megtalálható, de a növényi eredetűekben jobb a K:Na arány. Legfőbb forrása a
Az alacsony káliumszintnek (hipokalémia) tünete lehet az izomrángás, izomgyengeség, és súlyos esetben a szívritmuszavar. Káliumhiány általában súlyos hányás, hasmenés következtében alakul ki, de mivel a legtöbb élelmiszer tartalmaz káliumot, könnyen pótolható.
Magas káliumszint (hiperkalémia) is kialakulhat, elsősorban Addison-kórban, veseelégtelenségben, vagy súlyos zúzódásos sérülés, égés estén, aminek súlyos esetben szívritmuszavar vagy szívleállás is lehet a következménye.
Kén (S)
Nélkülözhtetlen a keratin nevű fehérje összeállításához, ami az
egészséges haj és bőr felépítésénél, a csontokat összekötő porc, inak, valamint a szaporító szervek kialakulásásnál és működésénél játszik szerepet.
Részt vesz az inzulin és a heparin termelésében.
Semlegesíti a cigarettafüst és légszennyezés okozta mérgező hatásokat. Megtalálható a tojásban, a lencsében, a sertés- és marhahúsban, a babban és a zöldborsóban. Nincs megállapított napi szükséglet, mivel a rendszeresen, és megfelelően fehérjét fogyasztóknak nincs szükségük kén pótlására, egyéb étrend-kiegészítők formájában.
A biorezonanciáról érthetően
Címkék: stressz orvos egészség nasa ekg természetgyógyászat biorezonancia immunrendszer elektromágnes zapper holisztikus gyógyászati
2009.08.14. 10:49
Egyre nagyobb teret hódítanak a természetes gyógymódok és egyre több helyen hallhatunk a biorezonanciáról. De mi is ez valójában?
A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját.
Manapság sokat hallunk a természetgyógyászok és holisztikus szemléletű orvosok által használt biorezonancia terápia és diagnózis alkalmazásáról.
Az emberi szervezet nem csupán egy molekulából felépülő biokémiai struktúra, vagyis fizikai test, hanem rezgő hullámformák bonyolult és nagyszerű szövevénye.
A holisztikus gondolkodású tudósok szerint a szervezet önregenerációs képességének segítése, a betegségek gyógyításának és az egészség megőrzésének is a kulcsa egyben.
A modern orvostudomány nem tudna létezni olyan diagnosztikai eljárások nélkül, mint az EKG, EEG, EMG, amelyek a szív, az agykéreg és a vázizomzat elektromos aktivitását mérik. A szervezet elektromos tevékenységének mérése azonban egy újabb korszakához érkezett, ez pedig a biorezonanciás elven működő diagnosztika és terápia.
A szervezet elektromágneses erőtereinek mérésén, és ezen rezgések újrahangolásán keresztül, új távlatok nyíltak meg az orvoslásban.
A földfelszín és az ionoszféra közötti mágneses kölcsönhatások eredményeképpen egy rendkívül alacsony, 7.8 Hz frekvenciájú rezgés mérhető bolygónkon mindenütt (Winfried Otto Schumann, fizikus fedezte fel 1952-ben. )Ennek a természetes elektromágneses rezgésnek sokáig nem tulajdonítottak jelentőséget.
Ezek a Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a Hypocampusban. Később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.
Ez az elektromágneses tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sokezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.
A NASA megfigyelései szerint az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. E felismerés alapján a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani.
A kutatások során még azt is felismerték hogy ezeknek az elektromágneses erőtereknek a szabályozásával a legénység egészségi állapotát a távolból felügyelni és gyógyítani is lehetséges. A biorezonancia kutatás felgyorsult a NASA nagy érdeklődésének köszönhetően.
Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és anyagcseréje van. Már az 1980-as években Fritz-Albert Popp biofizikus utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai (3x1016 vegyi folyamat/sec) mennek végbe, ami azt jelenti, hogy sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakció jön létre.
Mae Wan Ho a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás, s ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia.
Az élet nem más, mint kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.
Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál.
A hormonális és az idegi irányítás mellett van tehát egy elektromágneses bio-kommunikációs irányítórendszerünk is, amely a sejtek biokémiai folyamatainak összehangolásáért felelős. Ennek mérhető elektromos tevékenységből következtetni lehet a szervezetben végbemenő folyamatok állapotára.
A biorezonancia egy olyan eljárás, amely a sejtekkel elektromágneses jelek segítségével kommunikál, lényege, hogy ha bármilyen külső hatásra a sejtek hibás utasításokat kapnak, akkor ez az elváltozás mérhető és még idejében helyrehozható.
Az eljárás a hullámtan törvényeiből ismert rezonancia, illetve kioltás jelenségén alapul, ami tulajdonképpen a különböző hullámoknak a találkozása során kialakuló jelenség, amelynek kimenetele attól függ, hogy a hullámok milyen fázisban találkoznak. Tehát míg egyes hullámok erősítik, mások gyengítik vagy kioltják egymás hatását.
A sejtek azonban megszűrik, hogy milyen jeleket engednek be. Ezért javításukhoz ismerni kell, hogy melyik típusú sejt, milyen frekvencián kommunikál, mert mindegyik sejtet a "saját nyelvén kell megszólítani".
Ezt a kommunikációs rést Adey-ablaknak, vagy biológiai ablaknak nevezik. (Prof. Dr. William Ross Adey, 1986.) Ennek köszönhető, hogy a biorezonanciás terápiáknak nincsen káros mellékhatásuk, hiszen a nem nekik szóló üzeneteket mégcsak meg sem hallják a sejtek.
Alaptézis, hogy nincsen patológiás működés patológiás rezgések nélkül. Tehát a betegség mindig hibás rezgésként jelentkezik a szervezet elektromágneses képében, vagyis zavar támad a szervezet elektromágneses egyensúlyi állapotában.
Az egészséges hullámokat harmonikusnak, a betegségekre jellemző hullámokat pedig diszharmonikusnak nevezzük.
A kezelések lényege, hogy a harmonikus rezgéseket megerősítjük, a diszharmonikus rezgéseket pedig kioltjuk. Ez azt jelenti, hogy ha betegség esetén ellenkező értelmű hullámokat bocsátunk a szervezetre, akkor azzal a sejtek hibás kommunikációját kioltjuk, vagyis magát az okot szüntetjük meg.
A szervezet meg tudja őrizni a különböző biológiai értelmet hordozó jeleket, és pedig a szervezet nagy részét alkotó vízmolekulák segítségével. Természetesen ennek a vízmemóriának az információhordozó képessége nagymértékben függ a szervezet hidratáltsági állapotától is.
A víz molekula dipólusos tulajdonsággal bír, ami azt jelenti, hogy az egyik oldala inkább negatív, a másik oldala pedig inkább pozitív. A negatív a pozitívval kapcsolódik össze, így ezek a térben óriási variációs lehetőséggel képesek elrendeződni. Ez adja a sejtek biológiai emlékezetét.
Ez a memória azonban nem örök, hiszen a külső környezeti hatások idővel felülírhatják, viszont hosszabb ideig megőrződnek, ha újra és újra megismételjük a kezeléseket.
A biorezonanciának két ágazata van. Az egyikben a beteg rezgéseinek mérése után azok specifikusan módosítva visszavezetésre kerülnek a páciensre. Ezzel mód nyílik a diagnosztikára és a személyre szabott terápiára is. Hátránya, hogy jelentős eredmény csak hosszabb távú kezelésekkel érhető el.
A biorezonancia másik iránya, a bárki által könnyen használható, kifejezetten az otthoni alkalmazásra fejlesztett készülékek. Ezek diagnosztikai célokra nem alkalmasak, de különböző terápiákra annál inkább, különösen a megelőzési szakaszban.
Az ilyen készülékekbe előre kidolgozott frekvencia tartományokat építenek be, amelyek különböző működési zavarok vagy betegségek esetén segítenek helyreállítani a szervezet egyensúlyát. Használatukkal orvosi felügyelet nélkül tartható fenn a folyamatos elektromágneses biostimuláció.
Kattintson ide és olvasson bővebben a Biowave 21 LCD, hétköznapi nevén Zapper készülékről, amely a legfontosabb "sejt-nyelveket beszéli".
Az orvostudomány fejlődésével egyre több szakember figyelme irányul a prevencióra és a mellékhatásoktól mentes "természetes gyógymódokra". Az utóbbi idők kutatásai mind a regenerációs képesség javításában, mind a környezeti egészségkárosító hatások kivédésében a biofizikai orvoslást említik a legtöbb sikert ígérő módszereként.
A biorezonancia a jövő orvostudományának egyik legnagyobb ígérete, mivel a szervezet legalapvetőbb folyamatainak befolyásolásával beindítja, serkenti a szervezet önregenerációját.
Nagy előnye, hogy felhasználási területe igen sokrétű, és káros mellékhatása sincs. Csupán arra tanítja meg a szervezetet, amit az valaha - egészséges korában - már tudott.
Felhasznált irodalom: Prof. Dr. Sci. Med. Valéria Szedlák-Vadócz
Mi is az a menedzserbetegség?
Címkék: depresszió stressz cukorbetegség orvos egészség ekg természetgyógyászat magas vérnyomás zavar immunrendszer szívritmus holisztikus vérnyomáscsökkentő szívvizsgálat emésztési
2009.08.13. 11:13
Hazánkban rengetegen dolgoznak stresszes munkahelyen, ahol állandóan meg kell felelni, mindig félve attól, hogy ha valamit nem jól csinálnak, elveszíthetik jól fizető állásukat. Ezek az emberek hatványozottan veszélyeztetettek, hogy kialakul náluk a "menedzserbetegség".
De mi is ez pontosan?
Tüntek
Mivel a stressz nem fáj, a következő jelekből tudunk következtetni, hogy mi is "elkaptuk" a menedzserbetegséget.
- ingerültség
- fáradékonyság
- türelmetlenség
- gyakori hangulatváltozások
- alvászavar
- fejfájás
- hátfájás
- hajhullás
- szexuális- és étkezési probléma
- magas vérnyomás
- csökkent teljesítőképesség
A tartós működési zavarok és az ezzel járó immunrendszer fokozatos gyengülése miatt súlyosabb, szervi megbetegedések következnek, mint a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, emésztési zavarok, pszichés betegségek (pánikbetegség, depresszió, szorongás).
Stressz adaptáció
A stresszt valamennyien egyedileg, élethelyzetek, egészségi állapotunk szerint éljük meg. Pszichológiai témájú kutatások szerint vannak olyan típusú személyek, akik fogékonyabbak, nagyobb eséllyel esnek áldozatul a szív- és érrendszeri betegségeknek. Ők az A-típusú személyek. Ez azzal magyarázható, hogy az idegrendszerük sokkal intenzívebben reagál a stresszhatásokra, ezáltal olyan ingerek is megnövelhetik a pulzusszámukat, amik más embereknél csak jelentéktelen apróságoknak tűnhetnek.
Az A-típusú személy jellemzői: állandó versenyfutásban van, gyakran türelmetlen, sokszor regaál dühösen, agresszívan, nem tud lazítani, mindig egyre többet akar teljesíteni. Náluk sokkal hamarabb alakulhat ki szervi elváltozás a stressz következtében.
Kiégés / burn out szindróma
Az állandó stressz és idegeskedés, a krónikus érzelmi megterhelések, a pihenés nélküli tempó, a teljesítőképesség határának állandó túllépése, a túlhajtottság felemészti az energiákat. Ez kimerüléshez, kiégés-szindrómához vezet, ilyenkor kezdenek jelentkezni a testi és lelki panaszok. Súlyosabb fázisában munkaképtelenséget is okozhat. Németországban hivatalosan is betegségnek nevezték el. Kialakulásának központjában az irreális munkahelyi elvárások, a növekvő stressz, a fokozott leterheltség, illetve az alacsony erkölcsi és anyagi megbecsültség állnak. A tünetegyüttesből való kiút az életmód és az önmagukról való gondolkodás átszervezése, az önismeret bővítése, a saját igények, értékek, célok és elköteleződések felismerése által lehetséges, s gyógyítása komplex terápiát igényel.
Megelőzés
Legfontosabb, hogy megpróbáljunk minél kevesebbet idegeskedni, pozitívan gondolkodni, a terhelés és pihenés egyensúlyát megtalálni, a stressz során kiválasztott hormonokat a sport-mozgás során keletkezett hormonokkal semlegesíteni. Minden embernek más hoz eredméynes pihenést, de ügyelni kell arra, hogy az túlfokozott életvitelt aktív, jó érzéseket keltő tevékenység váltsa fel! Ezért egy jó könyv mellett lehet egy jó nagy séta, vagy sportolás, mozi, jóga stb. Sokszor már az is egy gyors segítség lehet, akár a munkahelyünkön is, ha becsukjuk a szemünket és elképzelünk egy számounkra megnyugtató, kellemes helyet, így rövid időre, ha gondolatban is, de ki lehet lépni a stresszes helyzetből. Fontos, hogy megpróbáljuk ezeket a nyugtató dolgokat, és a kimerültség tüneteit ne alkohol- és kávéfogyasztással, illetve nyugtatók vagy altatók szedésével enyhítsük. Ezek csak ideig-óráig képesek a tüneteket csökkenteni, de a valódi problémára nem hoznak megoldást.
Aki stresszes és nagy felelősséggel járó munkát végez fontos, hogy a munka mellett fokozott figyelmet fordítson a kikapcsolódásra, így megtarthatja testi és lelki egyensúlyát.
Mivel a stressz okozta elváltozásokat lopakodva veszik testünket birtokba, elengedhetetlen, hogy rendszeri orvosi vizsgálatra járjunk. Az objektív orvosi készülékek korai, még megfordítható szakaszban ismerik fel a még nem érezhető jeleket. Ezért amennyiben észlelt már magán a fent leírt tünetekből egyet vagy többet egyidejűleg, ajánlatos mielőbb ezen területre szakosodott orvoshoz fordulni!
Hogyan is működik az immunrendszerünk?
Címkék: stressz orvos egészség méregtelenítés ekg természetgyógyászat élelmiszer immunrendszer szívritmus holisztikus gyógyászati
2009.08.12. 12:13
Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos az immunrendszerünk védelme. Tippeket hallunk hogyan erősítsük. De míg egyes szerveinket pontosan tudjuk hol vannak, hogy néznek ki, addig az immunrendszert titokzatos védelmező hadseregként tudjuk elképzelni.
De pontosan hogyan is működik?
Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, az esetleges védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Elsődleges célja, hogy a szervezet minél gyorsabban és hatékonyabban megszabaduljon a kórokozóktól, de a szervezet saját sejtjeitől is megszabadul, ha hibásan működik.
Vagyis amikor kórokozó hatol a szervezetbe az immunrendszer felismeri és mint betolakodó ellenséget megpróbálja a lehető leghamarabb elpusztítani, közömbösíteni, nehogy elszaporodjanak. Az elfogott antigéneket lebontja és eltávolítja a szrvezetből.
Lépésről lépésre az immunválasz:
- behatol a szervezetbe egy antigén anyag
- a T-limfociták felismerik és beindítják a védekezési folyamatot
- a B-limfociták antitesteket termelnek
- az antitestek kapcsolatba lépnek az antigénnel, s antigén-antitest-komplexet alkotnak
- a limfociták hatására felszabaduló anyagokat érzékelő falősejtek aktiválódnak
- a falósejtek bekebelezik a képződött komplexet és elpusztítják azt
- granulociták elpusztulnak és genny keletkezik
- a T-memória megjegyzi az antigénre jellemző tulajdonságokat
- a B-memória megjegyzi az adott antigén elleni anitestre jellemző aminosav sorrendet.
Fogalmak:
Antigén:
védekezési folyamatot kiváltó anyagok: vírusok, gombák, baktériumok, por, pollen, kémiai anyagok.
A fehérvérsejtek három fő típusa játszik szerepet a védekezésben:
lymphocita (nyiroksejt), leukocita, monocita.
Lymphociták (nyiroksejtek):
A védekezés főszereplői. A vörös csotvelőben és a csecsemőmirigyben termelődnek, innen kerülnek a nyirokszervekbe. Úgy képzeljük el, mintha a szervezetünk egy ország lenne, a limfociták pedig a védelmező katonák, s a nyirok szervek a bázisaik, állomáshelyük.
2 típusa van:
T-limfocita:
A T-sejtek a behatolók minden típusát megsemmisítik, bár elsősorban az antitestek által nehezebben megtámadható vírusok ellen nyújtanak védelmet. Az idegen szöveteket is megtámadják, és ezek tehetők felelőssé az átültetett szervek kilökődéséért is. Úgy működnek, hogy minden behatolót elpusztítanak, a helper (segítő) sejtek pedig közerműködnek ebben. Amikor felfedezik a behatolót, visszatérnek a nyirokcsomókba és átadják az üzenetet a fejlődő lymphocitáknak. Ugyanúgy, mint a B-sejtek, a T-sejtek is emlékeznek a kórokozók fajtájára.
B-limfocita:
A B-sejtek választéka szinte végtelen, ezeknek minden fajtája csak egyféle antitestet termel. Fertőzéskor az a B-sejt, amelyik megfelelő antitestet termeli, többszörösen osztódik, hogy a kórokozót legyőzhesse. Egyes B-sejtek évekig élnek, és készek újra aktivizálni magukat, ha a kórokozó ismét megjelenik.
Antitest:
5 típus:
- IgG- Az újszülöttet IgG- típusú immunglobulinok védik a mikroorganizmusoktól az élet első heteiben. Antibakteriális és antivirális hatású. Ide tartoznak az antitoxinok.
- IgA- a nyál, a könny, az orrváladék, a légúti váladék illetve a gyomor- bélrendszer váladékának az ellenanyaga.
- IgM- Immunológiai aktivitása nagy, mert felületén számos antigén kötő hely található.
- IgD- Természetes ellenanyag, de csak nyomokban található meg.
- IgE- allergénnel kapcsolódva allergiás reakciót okoz: az általa aktivált anyagokból ilyenkor különböző mediátorok szabadulnak fel, amelyek a tüneteket okozzák.
Immunrendszeri betegségek
Autoimmun betegség
Az immunrendszer nem ismeri fel saját struktúráját és saját sejtjeit, szöveteit,, szerveit tekinti idegennek és támadja meg, ezzel gyulladást okozva. A következő betegségek hátterében áll autoimmun folyamat: 1-es típusú diabetes, sclerosis multiplex, Hashimoto thyroiditis, Basedow-Graves betegség, szisztémás lupus, Sjögren-szindróma, rheumatoid arthritis, dermatomyositis, polymiositis... Kiemelt helyei az autoimmun betegségeknek a savós hártyák, mint mellhártya, az ízületi szerkezetek, a pericardium, a vese, és a bőr kapillárisai, de szinte minden szerv lehet érintett. Innen a betegség első jellegzetessége, hogy általában kisebb-nagyobb elváltozások jelennek meg, távoli és egymástól független helyen.
Súlyos immunhiányos állapot
Lehetnek kombinált eredetűek, vagyis veleszületett és a káros környezeti hatások miatt kialakult, de ezek már kora gyermekkorban kiszűrhetők. Sokszor ilyenkor csontvelő-átültetésre kerül sor. Megnyilvánulhat gyakori, visszatérő fertőzésekben, mint például az arcüreg- vagy tüdőgyulladás.
Másik immunhiányos betegség az AIDS, melyet a HIV vírus okoz. Jelenleg még ez a betegség nem gyógyítható.
Immunrendszeri túlérzékenység (allergia)
Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek nehézfémek stb. Az allergia az első típusa a túlérzékenységi reakcióknak, mely úgy jön létre, hogy az allergén kapcsolódik az IgE molekulához, mely előidézi a masztociták és bazofilek degranulációját. Az így felszabadult anyagok (citokinek, interleukinek, hisztamin, prosztaglandinok) gyulladást váltanak ki a szövetekben.
Az immunrendszer működését befolyásolják a lelki tényezők is. A fáradtság, az egészségtelen életmód, a stressz, a mozgáshiány gyengíti az immunrendszert, ezért célszerű életmódunk javításával tenni az egészséges immunrendszer fenntartása, megerősítése érdekében.
A fontosabb teendők:
- megfelelő időtartamú (7-9 órai) alvás,
- kiegyensúlyozott étkezés
- (sok zöldség-gyümölcs), az elhúzódó stressz helyzetek kerülése, dohányzás abbahagyása (immunsejtek számának emelése a vérben), mértékletes alkoholfogyasztás, heti öt-tíz alkalommal legalább 15 perces testmozgás (nyirokrendszer hatékonyságának javítása), szükséges vitaminok és nyomelemek természetes vagy mesterséges úton való biztosítása.
Rendelőnkben a különböző módszerek segítségével ki tudjuk szűrni és személyre szabottan kezelni is tudjuk az immunrendszer gyengeségéből fakadó beegségeket, illetve ezek segítségével meg tudjuk előzni ezen betegségek kialakulását.
1. A PROGNOS® rendszer a beteségek korai felismerését teszi lehetővé, még azelőtt, hogy azok tünetet vagy panaszt okoznának, vagy a hagyományos vizsgálatokkal kimutathatók lehetnének (labor, röntgen).
Feltárja a zavart okozó problémás területeket, pontos, személyre szabott terápiát tesz lehetővé. Kimutatja, hogy az adott meridiánon mi idéz elő zavart:
Vírus, baktérium, gomba, parazita terheltség; toxikus hatások
; érzelmi, pszichikai terheltség
; fogászati problémák
; miazmák, öröklött betegséghajlamok; hegek műtétből, sérülésből, balesetből
; geopátia és elektroszmog
; gócok, blokádok
; csakrák energetikai és funkcionális zavarai
; vitamin-, ásványianyag-, aminosav-, hormonhiány...
2. AMSAT® rendszer olyan működési zavarokat mutat ki, amelyek klinikai-morfológiailag nehezen tárhatók fel.
Részletesen megmutatja a gyulladási gócokat vagy zavaró területeket, rejtett vagy krónikus megbetegedéseket, .... a páciens regenerációs potenciálját és lehetőséget biztosít a terápia lefolyásának ellenőrzésére is.
A hagyományos orvosi diagnosztika mellett alternatív-orvosi-természet-gyógyászati diagnózist is lehetővé tesz, mint pl.: nem megfelelő bélflóra, elektroszmog-, toxikus-, nehézfém-terheltség, máj-gyengeség, lépterheltség, stressz-állapot, de kimutathatók vele hormonális vagy anyagcsere zavarok is. A szervezet egészének vagy egyes részei működésének megjelenítésével lehetőség nyílik a megközelítések összekapcsolására is.
3. A Teslagraph®-rendszerrel végzett szívfrekvenciavariabilitás mérés és kiértékelés segítségével a sympathikus és parasympathikus idegrendszer együttműködése könnyen áttekinthetővé válik, illetve kimutathatók az összjáték tartós hiánya következtében kialakulható egészségkárosodások. Az általunk végzett szívvizsgálat kiválóan alkalmas a szervezet stressz-terhelés adaptációs szintjének kimutatására is.
A céklalé haszna
Címkék: orvos étel egészség központ méregtelenítés természetgyógyászat cékla élelmiszer tisztítókúra holisztikus gyógyászati vérnyomáscsökkentő
2009.08.11. 14:12
Én személy szerint nagyon szeretem a céklát. De bevallom eddig nem jutott eszembe a levét meginni, az mindig a mosogatóban végezte. Azt hiszem változtatok a szokásaimon és ezentúl nem csak enni, de inni is fogom. Ha elolvassátok a következő cikket, szerintem ti is így fogtok érezni.
Gyógyhatását a benne lévő számos vitaminnak és ásványi anyagnak köszönheti. Gazdag kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben, káliumban, mely hozzájárul a test fiziológiai táplálásához, az izmok és az állóképesség növeléséhez. Továbbá nagy mennyiségben van bene, antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitamin.
Kíváló vérképző, mive a szervezet a céklából a vasat jobban tudja hasznosítani, mint más növényekből. Céklalé fogyasztásajavítja az állóképességet, akár 16%-kal tovább képes sportolni, aki rendszeresen issza – állítják az Exteri Egyetem kutatói. A kutatók úgy vélik, hogy a cékla nitráttartalma csökkenti az oxigén felvételét mozgás közben, ezáltal kevésbbé fárasztja a testet. Továbbá kíváló vérnyomáscsökkentő hatású. A céklalé a sárgarépalével keverve kitűnő májtisztító, főként a májban felhalmozódó zsír lebontását segíti elő. Eleinte ajánlatos több sárgarépalevet használni, mint céklát, mert a gyors reakció szédülést, hányingert okozhat.
Várandós anyáknak is ajánlott a céklalé fogyasztása, mert folsavat tartalmaz, amelynek megfelelő mennyiségű bevitele a magzat számára különösen fontos. A daganatos betegek toxikus terhelését is nagyon szépen ellensúlyozza a céklalé rendszeres fogyasztása.
Jó tudni, hogy a céklából készült ital segít leküzdeni náthát és az influenzát. Céklalével ezenkívül tisztítókúrát is tarthatunk, rendszeres fogyasztásával közérzetünk javulni fog, savtúltermelésből származó gyomorpanaszaink pedig megszűnnek. Mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorban és a bélcsatornában, csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását. Enyhe hashajtó hatása révén székrekedésben és aranyérben szenvedőknek is ajánlható.
9 étel, amit kéne ennünk, de nem tesszük...
Címkék: cseresznye étel egészség lazac áfonya élelmiszer kivi lenmag
2009.08.06. 14:52
1. Cseresznye
Mint a cseresznye, a kék áfonya is tartalmaz antioxidánsokat, amik az egészségünket támogatják. Egy 2009-es tanulmány szerint azok a kísérleti patkányok, amelyeket kék áfonyával etettek, veszítettek azokból a hasi zsírjukból, ami a cukorbetegség és a szívbetegségek okozója.

Ez a fanyar kis zöld gyömülcs a lágy szőrös külsejével és magjaival.amit le lehet nyelni (rengeteg alfa-linol-savat és omega-3-zsírsavat tartalmaz) tele van C vitaminnal – napi szükséglet 115%-a van benne. Továbbá tartalmaz A-, D- és E-vitamint. Küönösen gazdag vasban és káliumban, fontos szelénforrás. Alacsony kalóriatartalmú, csak 45 kalória / gyümölcs.
4. Marhahús (fűvel táplált)
A tömegesen tenyésztett marhákkal ellentétben a szabadban nevelt, füvet legelő marháknak amelyek nem kaptak hormonokat, szteroidokat, sokkal egészségesebb a húsuk. Tele vannak omega-3 zsírsavakkal.
5. Vad lazac
A vadon élő lazac húsában még sokkal több omega-3 zsírsav található, mint az előbb említett marhahúsban. Nagyon jó hatással van a szív és az agy egészségére, csökkenti a vérnyomást, a triglicerid szintet és a szívbtegségek rizikóját. Az omega-3 továbbá javítja a kedélyállapotot és gyulladáscsökkentő is.

Szintén egy óriási omega-3 forrás, továbbá a lenmag bizonyítottan tartalmaz hatékony rákellenes összetevőket, mint például a lignán. Mi is ez a lignan? Alapos biokémiai analízisek kimutatták, hogy a lenmagban mintegy 27-féle fitohormon van, amely csökkenti a rákos megbetegedések kialakulását. Ezek közül a legnagyobb mennyisében a lignan található meg a lenmagban. A lignan egy gyógyászatilag is jelentős hatóanyag. Hatását akkor fejti ki, ha a bélflórában levő mikro-organizmusok hatására át tud alakulni emberi hormonná. A len továbbá kíváló rost forrás, amely az emésztést segíti.
7. Kel

8. Kókusz


A legkevesebb, mint 60%-os kakó tartalmú fekete csokoládé flavonoidokban gazdag, ennek köszönhetően erős antioxidáns hatású, ami javítja a szív- és érrendszert, képes kitágítani a szívkoszorúereket és egyben javítja azok állapotát. Csökkenti a vérlemezkék összetapadási hajlamát. Enyhülést szerez a krónikus fáradtságban szenvedőknek. Csökkenti a magas vérnyomást.