megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszBeköszöntött a tél, hideg van és szürkeség. Nem csoda, hogy gyakran érezzük magunkat erőtlenebbnek, fáradtabbnak, rosszkedvűnek. Ilyenkor könnyebben meg is betegszünk, ezért fontos, hogy az immunrendszerünket a téli időszakra támogassuk és erősítsük.

Az immunrendszer hatékonyságát növeli:
  • a szervezet folyadék ellátottsága. Az immunrendszer legalapvetőbb támogatója a víz! A sejtek optimális életkörülményeihez és életműködéséhez megfelelő víz-folyadékellátottság szükséges, mely egyrészt oldószer, másrészt biztosítja az anyagcsereforgalmat, a méreganyagok megfelelő szállítását és ürülését, illetve a különböző ingerület-kapcsolatok, ingerátvitelek minőségét.
  • a vér kémhatása. A szervezet optimális pH-viszonya, a vér vegyhatása enyhén lúgos, és a szervezet ebben a kémiai környezetben képes a leghatékonyabban funkcionálni.
  • a kiegyensúlyozott táplálkozás, mely biztosítja az alapvető vitamin-, ásványi anyag-, fehérje-, szénhidrát- és zsír szükségletet, egyben figyelembe veszi a szervezet immunrendszer - működési „szakaszaira” jellemző sajátságos szükségleteit is.
  • az egyéni szükségletnek megfelelő harmonikus mozgáskultúra kialakítása és gyakorlása.
  • a kellő mennyiségű környezeti energia felvételének biztosításával, azaz friss levegő, napfény, természeti környezetben való tartózkodással.
  • a lelki-szellemi egyensúly fenntartása, a stressz helyzetek kerülése
  • az immunrendszer - méregtelenítés szempontjából ahol csak lehet, szintetikus készítmények - gyógyszerek helyett természetes készítményeket alkalmazzunk, vagy ezekkel egészítsük ki a szükséges anyagokat.
  • Az alvási idő, és alvás minőségének tudatos biztosítása és figyelembe vétele a szervezet - idegrendszer, lélek, immunrendszer megfelelő regenerálódásához elengedhetetlen.
  • A vastagbélrendszer tisztításáról és megfelelő működéséről való gondoskodás.

Az immunrendszer hatékonyságát csökkenti a mesterséges anyagok, adalékanyagok használata, melyek mint a szervezet számára idegen kémiai anyagok, allergizáló tényezők is egyben.

Immunrendszer támogatása vitaminokkal

A vörös, a fehér fejes káposzta, a bimbóskel, a burgonya, a spenót, az alma és a körte a téli hónapok természetes vitaminforrásai. A gyümölcsöt lehetőleg ne hámozzuk meg, mert közvetlenül a héj alatt raktározódik el a legtöbb vitamin! A zöldséget is hagyjuk meg természetes állapotában, vagy főzés helyett pároljuk! Magas hőfokon megsemmisülnek a vitaminok.

Rendelőnkben az AMSAT® és a PROGNOS® rendszerekkel pontosítani lehet a szervezet számára legmegfelelőbb immunerősítő terápiát.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszAMSAT®: Hasonlóan az EKG-hoz, az AMSAT-HC® hat darab, a testfelülettel érintkező elektródán rendkívül alacsony, a sejtműködést nem befolyásoló mértékű elektromos mérésekkel térképezi fel a szervezetet, majd analizálja. A rövid kivizsgálás mindösszesen 20 percet vesz igénybe, amely idő alatt komplett áttekintést ad a páciens 67 szervének, 11 irányítórendszerének működéséről és utalást ad a szervek szöveti elváltozásairól. Ennek alapján meghatározható a kezelés helyes iránya, amely a homeopátiás vagy egyéb készítmények előzetes hatástesztjétől a laborvizsgálatokon át a szakorvoshoz irányításig terjedhet.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszPROGNOS®: A hagyományos "nyugati", szakosodott orvoslás többnyire a tünetek megszüntetésére törekszik. A gyors hatás eléréséhez egyre több gyógyszert, alkalmaz, melynek mellékhatásai a szervezet egészére még nem ismertek teljes körűen. A GYENGÉD ORVOSLÁS célja a szervezet energia egyensúlyának megteremtése és fenntartása, a betegség okának feltárása és kezelése, az EMBER egészének figyelembevételével. Kezeléshez természetes alapanyagú készítményeket alkalmaz, ezért mentes a mellékhatásoktól.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszTovábbá fontos a szív- és érrendszer állapotának tisztázása, mert a civilizációval járó hatalmas stressz terhelés miatt az itt fellépő gondok szintén szükségessé tehetik az immunrendszer speciális támogatását. A HEARTVUE® rendszer a szívverés ciklusainak elemzéséből állapítja és jeleníti meg a komputer képernyőjén a szívbetegség meglétét vagy kialakulásának lehetőségét.

A módszer lehetőséget nyújt különböző betegségek korai stádiumban való kimutatásához:
Pl: artériás magas vérnyomás a szívben, szívizom elfajulás, megvastagodás, szívgyengeség, szívelégtelenség, fokozott keringés, oxigénhiány miatt kifejlődött szívbetegség, kamrai megvastagodás, szívizom-meszesedést okozó régi szívinfarktus, szívinfarktus.

Az IBR-SYSTEM®-mel végzett kezelés további támogatást tud nyújtani az immunrendszer erősítéséhez.

Ha a téli hidegben betartjuk az alábbi néhány egyszerű szabályt, a vírusok és bacilusok elkerülnek minket.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszA csodálatos friss citrom!
Egy-két citrom levéhez adjunk hozzá langyos vizet vagy facsarjuk bele langyos zöld-vagy gyümölcs teába. A forró ital megöli a citrom alkotóelemeit! Rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert és legyőzi a vírusokat!




SOS gyógynövények!
Nagyon sok gyógynövény erősíti immunrendszerünket, köszönhető ez ásványianyag-tartalmuknak. A kamillát, bodzavirágot, hársfavirágot fogyaszthatjuk tea formájában, csak nagyon vigyázzunk itt is arra, hogy ne forró vízbe tegyük a növényeket. Az egyik legismertebb immunerősítő gyógynövény a kasvirág, amelyet csepp formájában alkalmazhatunk. A ginseng, amit az élet gyökerének is neveznek, B1-, B2-, C- és E-vitaminban gazdag, de tartalmaz kalciumot, vasat és magnéziumot is. Szárított gyökeréből készíthetünk főzetet, amelyből naponta kétpohárnyit fogyaszthatunk. A homoktövis is erősíti a szervezet ellenálló képességét, a belőle készített termékek C-, B-, E-vitaminokban gazdagok.

Antioxidáns turbósítás!
Az antioxidánsok nagy szerepet játszanak az egészségünk megóvásában. Ha tehetjük, fogyasszunk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, ezek antioxidáns tartalma ugyanis nagyon magas. Együnk sok bogyós gyümölcsöt, melyek tele vannak ásványi anyaggal és vitaminokkal, de a paradicsom, a brokkoli, a répa, a spenót és a kelbimbó is nagyon hasznos. A legjobb, ha nemcsak egy fajtát fogyasztunk, hanem megpróbálunk minél változatosabban étkezni.

Még több energiát!
Azok a tápanyagok serkentik és erősítik az immunrendszerünket, melyek sok A-, C- és E-vitamint tartalmaznak, magas a karotinoid-, cink- és szeléntartalmuk és omega-3 zsírsavakban is gazdagok. Nagyon jó választás például a sütőtök és a tökmag, az utóbbiban sok az E-vitamin, az előbbi pedig karotinoidokban és C-vitaminban gazdag.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stressz1Víz, víz, víz!
Nemcsak nyáron, hanem télen is nagyon fontos a megfelelő folyadékfogyasztás. A víz ugyanis kimossa a szervezetből a mérget és a salakanyagot. Ha ugyanis nem iszunk elegendő folyadékot, akkor a méreganyag megtelepszik a szervezetben, ami könnyen vezethet egészségügyi problémákhoz. Fontos az is, hogy a folyadék víz legyen és ne cukros üdítő, alkohol, kávé, gyümölcsital, fekete tea vagy szénsavas ital.

A jó alvás, fél egészség!
Étkezhetünk bármilyen egészségesen, ha nem alszunk eleget és nem pihenjük ki magunkat, a szervezetünk elfárad. Az alvás az immunrendszer fő támogatója, egy teljes éjszakán át tartó pihenés alatt ugyanis olyan hormonok szabadulnak fel a testünkben, amelyek az immunrendszer létfontosságú összetevői.

A szabad levegő jótékony hatása!
Ha az időjárás engedi, töltsünk sok időt a szabad levegőn és sétáljunk sokat. Ha éppen hóvihar tombol, akkor sem kell lemondanunk a friss levegőről. Szellőztessünk naponta legalább kétszer.

Gyógyító nevetés!
Nevessünk sokat és tiszta szívből! A belső szervek és sejtek oxigénellátása ugyanis ugrásszerűen megnő a nevetés során, a tüdő kitágul és nő a légzés intenzitása is. A jókedvű, vidám emberek amúgy is könnyebben viselik a hétköznapok megpróbáltatásait, és tudományos vizsgálatok is azt igazolják, hogy a vidám emberek sokkal egészségesebbek, mint pesszimista társaik.

megfázás, influenza, immunrendszer erősítés, Amsat, prognos, heartvue, ibr rendszer, meridián diagnosztika, zapper készülék, holisztikus orvoslás, vitamin, szív és érrendszer vizsgálat, EKG, homeopátia, gyengéd orvoslás, stresszMég egyszer a citrusfélékről!
A narancsnak, mandarinnak, grapefruitnak most van a szezonja. Ezek a gyümölcsök a citromhoz hasonlóan mind-mind tele vannak C-vitaminnal, ami a téli hónapokban nélkülözhetetlen!
Ha betartjuk ezeket az alapszabályokat és odafigyelünk magunkra, a szervezetünk meg fogja hálálni. Nagyon fontos azonban az is, hogy kerüljük a túl sok kávét, cukrot, édességet, alkoholt és cigarettát, mert ezek mind-mind gyengíthetik a szervezet ellenálló képességét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr102507892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libraland 2011.01.06. 12:25:54

Egy új természetes Omega3 és antioxidáns forrást szeretnék a figyelmébe ajánlani, melyre én is csak nemrég találtam rá.

Ez a Chia mag, mely nagy mennyiségben tartalmaz Omega3 zsírsavakat, az áfonyánál is több antioxidánst és más nagyon hasznos összetevőket.

A Chia mag eredetileg Dél-Amerikából származik, de most már Magyarországon is kapható.

Én már kb. 2 hónapja fogyasztom, de csak ajánlani tudom mindenkinek, tényleg fantasztikus.

Beletesszük mindenféle ételbe és kenyérbe is belesütjük.

Váljon mindenki egészségére!
süti beállítások módosítása