Narancsbőr (cellulitisz)

Elnvezése a 19. századból származik és nem éppen találó, mivel a cellule = sejtek és az itisz = gyulladás szavakból tevődik össze. Akkoriban azt hitték, hogy ez egy betegség, egy kötőszöveti gyulladás, ám ma már tudjuk, hogy erről szó sincs. A magyar “narancsbőr” sokkal találóbb, mivel megjelenésében valóban a narancs héjához hasonlít.

A nők testfelépítésük folytán hajlamosabbak a narancsbőrre, mint a férfiak. A nők bőrének középső, kötőszövetes rétege sokkal lazább, mint a férfiaké – például terhességnél drasztikus méretváltozást kell elviselnie. Emiatt a lazaság miatt a bőralja zsírsejtjei könnyen átjutnak a kötőszövetbe és ott összecsomósodva lerakódnak, ezzel kialakítva a narancsbőrt. A nők mintegy 80%-a küzdött már vele. Kialakulásának oka lehet a mozgáshiány, az elhízás, illetve hormonális problémák. Az előbbi két esetben romlik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, a salakanyagok nem ürülnek ki, lerakódnak a sejtek között, a szövetek ödémássá válnak. Kialakíthatja továbbá a mozgásszegény, ülő életmód, mivel ilyen esetben ezeknél a testrészeknél csökken a vér- és nyirokkeringés. Fokozhatja még a fogamzásgátló és más gyógyszerek szedése, a dohányzás és az alkohol fogyasztás.

 

Rohanó életmódunk, a munkahelyi stressz, és a huszadik század találmánya a szellemi munka mind az egészség károsodásához vezethet. Táplálkozásunk gyakran rendszertelen, kevés folyadékot fogyasztunk, s az étlapon egyre kevésbé szerepelnek a szervezet helyes működéséhez szükség élelmiszerek. A szellemi munkát végzők körében a mozgáshiány is problémát jelenthet; a napi több órán át tartó egyhelyben végzett munkák megterhelik a szervezetet, és nem megfelelő táplálkozás mellett könnyen túlsúlyhoz vezethetnek.

Az állandó stressz megzavarja az anyagcsere folyamatokat, így hátráltatja a méreganyagok távozását a szervezetből. Az alacsony folyadékbevitel szintén narancsbőr kialakulásához vezethet, megfelelő mennyiségű víz bevitele nélkül a nyirokrendszer működése lassul, a salakanyagok lerakódhatnak a zsírsejtekben.

Az elektrolipolízis segít megszabadulni az egyéb módszerekkel- mint például diéta, sport - nehezen csökkenthető helyi zsírpárnáktól, és a narancsbőrtől.

A célzott alakformálásban, a nem műtéti eljárások közül bizonyítottan a legnagyobb hatékonyságot, maradandóságot biztosítja a legalacsonyabb kockázat mellett.

Az elektrolipolízis-kezelés folyamán a zsírszövetet közvetlenül, fájdalom és mellékhatásmentesen gyenge intenzitású árammal stimulálják, amelynekhatására a zsír lebomlik és kiürül a szervezetből. A kollagén rostok ingerlésével egyidejűleg a bőr feszesebbé válik.

A kezelés hatását kiegészítheti és felerősíti a fülakupunktúra, a célirányos nyirokkeringést segítő masszázs, valamint a legmodernebb táplálkozástudományi ismereteket alkalmazó PROGNOS® és ProNutri® rendszerével kitesztelt és összeállított, személyre szabott, éhezés nélküli étrend.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr51357963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása