A 2011-es becslések szerint csaknem 408.000 amerikai Facebook felhasználó fog meghalni a következő évben, és 1.78 millió pedig világszerte. Ugye nem akar Ön az egyik lenni?
 
A stressz betegség nem válogat! Mindegy, hogy hány éves, vagy milyen nemű az illető, bárki megtapasztalhatja, aki folyamatos stresszben él.

És mivel a stressz nem fáj, kezdjünk el aggódni, hogy mi is "elkaptuk a menedzserbetegséget”.
Minél több tünetet fedezünk fel magunkon, annál rosszabb!

  • ingerültség
  • fáradékonyság
  • türelmetlenség
  • gyakori hangulatváltozások
  • alvászavar
  • fejfájás
  • hátfájás
  • hajhullás
  • szexuális- és étkezési zavarok, fogyás, hízás, puffadás
  • magas vérnyomás, magas vércukor
  • csökkent teljesítőképesség


A tartós működési zavarok és az immunrendszer fokozatos gyengülése miatt súlyosabb, szervi megbetegedések következnek, mint a szív- és érrendszeri problémák, cukorbetegség, emésztési zavarok, pszichés betegségek (pánikbetegség, depresszió, szorongás).

Stressz adaptáció

A stresszt mindenki egyedileg éli meg. Pszichológiai témájú kutatások szerint vannak olyan emberek, akik fogékonyabbak rá és  tuti áldozatai a szív- és érrendszeri betegségeknek. Ők az A-típusú személyek, akiknek az idegrendszere sokkal intenzívebben reagál a stressz hatásokra, olyan ingerek is megnövelhetik a pulzusszámukat, amik más embereket még nem akasztanak ki.  Jellemzői: állandó versenyfutásban van, gyakran türelmetlen, sokszor reagál dühösen, agresszívan, nem tud lazítani, mindig egyre többet akar teljesíteni.

Kiégés / burn out szindróma

Az állandó stressz és idegeskedés, a folyamatos érzelmi megterhelések, a pihenés nélküli tempó, a teljesítőképesség határának állandó túllépése, a túlhajtottság, felemészti az energiákat. Észre sem vesszük, és hopp…burn-out-szindrómánk van!  Jönnek a testi és lelki panaszok, először a csökkent munkateljesítmény, a munkaképtelenség, ami veszélybe sodorja az állást, ne is fokozzuk tovább, a folytatást mindenki el tudja képzelni. Németországban hivatalosan is betegségnek nevezték el. A japánok, akik köztudomásúan szó szerint halálra dolgozzák magukat, már egy szót is kitaláltak erre a halálnemre, ami a túlterheltség és a munkahelyi stressz következménye.

Ez a szó: karoshi
Kialakulásának központjában az irreális munkahelyi elvárások, a növekvő stressz, a fokozott leterheltség, illetve az alacsony erkölcsi és anyagi megbecsültség állnak. A kiút az életmód átszervezése, és egy komplex terápia.

Oké, stresszes vagyok, mérhető ez valahogy?

Az objektív orvosi készülék korai, még megfordítható szakaszban ismeri fel a még nem érezhető jeleket. Ezért amennyiben észlelt már magán a fent leírt tünetekből egyet vagy többet egyidejűleg, azonnal telefonáljon időpontért!

Rendelőnkben Magyarországon egyedülállóan a Teslagraph®-rendszerrel végzett szívfrekvencia-variabilitás mérés és kiértékelés segítségével a sympathikus és parasympathikus idegrendszer együttműködése könnyen áttekinthetővé válik, és kiválóan alkalmas a szervezet stressz-terhelés adaptációs szintjének kimutatására.
 
Forrás: http://news.softpedia.com/news/408-000-US-Facebook-Users-Will-Die-in-2011-179048.shtml

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr412805909

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mitől fél, aki a haláltól fél? 2011.04.07. 14:04:07

Egy ideig nem értettem, miről szólnak azok a problémák, amikkel segítőként sokszor találkoztam: teljesen alaptalan egészségügyi félelemmel hozakodtak elő kliensek, például avval, hogy a próbafülkében elkaphatták-e a HIV vírust, mikor a címke felkaristo...

Trackback: Ki beteg? Ki egészséges? 2011.04.07. 14:02:00

Kétségtelen, hogy a pszichológia inkább betegségközpontú (még ha vannak is ma már törekvések az ellenkezőjére). Érthető módon nagyobb figyelmet szentelünk a zavarok meghatározásának, megértésének, gyógyításának, hiszen addig van dolgunk, amíg baj van. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása