Ismerkedjünk meg most egy olyan ősi, apró gyümölccsel, amellyel szinte mindenki találkozott már, de csak kevesen tudják, hogy amellett, hogy kifejezetten finom, több betegség ellen is sikerrel harcol, sőt, segítségünkre van az apróbb ráncok és szarkalábak elleni küzdelemben is. A díszértéke mellett a növény áltermése rengeteg vitamint, és a szervezet számára fontos anyagokat tartalmaz. A, B1, B2, P és K vitaminban is gazdag, de fő vonzerejét a kiemelkedően magas C vitamin tartalma jelenti. Ez ugyanis 10-szer akkora, mint a citromé, csak egy kicsit nehéz hozzájutni. De megéri a próbálkozást, hiszen pektin, flavonidok, cukor, alma- és citromsav, valamint sok cseranyag is található benne. A csipkebogyó magas vitamintartalma miatt remek immunerősítő, segít legyőzni, megelőzni a náthát, influenzát. A benne található anyagoknak köszönhetően a hólyagbántalmakra, bél és hörghurutra is sikerrel alkalmazható. Emellett ismert gyenge vizelethajtó tulajdonsága is, és az emésztésre is jótékony hatást gyakorol. Továbbá kiváló baktérium- és vírusölő hatása is ismert és segítséget jelent a sorvadásos betegségekkel szemben is. Szépségiparban is előszeretettel alkalmazzák magas vitamintartalma miatt. Amellett, hogy bőrtápláló tulajdonságokkal rendelkezik, olajat is nyernek belőle, mely a bőr hibáit segít orvosolni.


A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.