1 liter forrásban lévő vízhez adunk 5 dkg friss, héjastól felszeletelt gyömbért, 10-12 szem szegfűszeget, 6-8 szem kínai csillagánizst, 2 rudacska darabokra tört fahéjat és lassú forralással főzzük 10 percig. Eztán kihűtjük, leszűrjük, egy palackba zárjuk. A kapott koncentrátumot vízzel hígítva, mézzel, nyírfacukorral ízesítve fogyasztjuk minden nap. Egy negyed citromot belefacsarva a legjobb napindító.

FAHÉJ:
Görcsoldó, fokozza a nyálelválasztást, a gyomor működését. Nagyon jó menstruációs problémák kezelésére. Megszünteti az emésztési zavarokat, csökkenti a savtermelést, a fáradságot és az étvágytalanságot. Mézzel keverve jó koleszterincsökkentő.

SZEGFŰSZEG:

Eugenoltartalmának köszönhetően fájdalomcsillapító, baktérium- és gombaölő hatású, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Oldja a gyomorhurutot, csökkenti az emésztési zavarokat és a reumás fájdalmakat.

KÍNAI CSILLAGÁNIZS:

A belőle főzött tea enyhíti a bélgörcsöket, gyorsítja az emésztést, csökkenti a felfúvódást, böfögést, bélgázképződést.

GYÖMBÉR:

Kiváló meghűléses panaszokra, védi a gyomor nyálkahártyáját, védelmet nyújt az alkohol agresszív hatásai ellen. Zingerol és sogaol tartalma láz- és fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a hányingert, hányást. Teája kedvezően hat a vérben lévő zsírsavak koleszterin-, triglicerid mennyiségére. Illóolaja gyulladásgátló, csillapítja az ízületi gyulladásokat.

  • Gyakran érzi. hogy puffadt, emésztése nem megfelelően működik?
  • Szeretné csökkenteni koleszterin szintjét?
  • Reumás fájdalmak kínozzák?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr52696889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása