Narancsbőr (cellulitisz) Elnvezése a 19. századból származik és nem éppen találó, mivel a cellule = sejtek és az itisz = gyulladás szavakból tevődik össze. Akkoriban azt hitték, hogy ez egy betegség, egy kötőszöveti gyulladás, ám ma már tudjuk, hogy erről szó sincs. A magyar…

A zsírok a szervezet alapvető építőmolekulái, ezek közé tartoznak a trigliceridek és a koleszterinmolekulák is. A zsírok különböző vegyületek, ide tartoznak a valódi zsírok, az összetett gliceridek és a glicerin nélküli lipidek. Az utóbbiba tartozik a koleszterin és a…

      Forrás: Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács

A padlizsán egy lila héjú, szivacsos állományú zöldség. Európában a XVI. században terjedt el, Magyaországon a törökök honosították meg. Népies enevezése éppen ezért törökparadicsom.Az érett, friss padlizsán csillogó, kemény, sima héjú, éléknzöld kocsányú. A még…

süti beállítások módosítása