Szervezetünket testünk energia pályái, a meridiánok hálózzák be. A meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet valamennyi területével (pl.: szervek, csontok, fogak, hormonháztartás, immun- és idegrendszer, anyagcsere, stb.). Amíg az energiaháztartás egyensúlyban van, az ember egészséges. Az egyensúly megbomlása, különösen, ha hosszú ideig áll fenn, szervi és pszichés egészségkárosodáshoz, betegséghez vezethet. Minden fogunk mintegy biztosítékként működik. Ha elromlik, akkor az nem csak különböző fogbetegségekhez vezethet, hanem kihat az adott meridiánon lévő összes többi szervünkre is. A fog eredetű gócok aránya a legmagasabb a szervezetben. Minden fog szerepelhet gócként, amelyben mély szuvasodás látható, vagy a fogbél idült gyulladása áll fenn. A gyökér körül kialakult elváltozások, a fogágyban maradt betört gyökerek, letört fogak szintén gócként szerepelhetnek. Gócbetegség okozója lehet a fogágyban maradt fog is, amely különböző okok miatt (pl.: nincs elég hely, nem függőlegesen helyezkedik el az állcsontban) nem tud előtörni. Krónikus ínygyulladás, fogágy betegség is lehet góc.

Fogak - szervek- szervrendszerek: (felső fogsor)
  • Metszőfog (1,2) vese, hólyag, nemiszervek, homloküreg, fül, hallás.
  • Szemfog: (3), máj, epehólyag, szem, látás.
  • Kisőrlők:(4,5): tüdő, vastagbél, vakbél, hörgők, orr, szaglás.
  • Nagyőrlők (6,7) lép, gyomor, hasnyálmirigy, száj, szájüreg.
  • Bölcsességfog (8) szív, középfül, nyelv, ízlelés, talp, lábújjak, vegetatív idegrendszer.


Az ínygyulladás és a szívkoszorúér-betegség kapcsolata

Az ínygyulladás és a szívkoszorúér-betegség viszonylag gyakori közös előfordulása évek óta ismert volt,

ám a két betegség között eddig nem sikerült genetikai kapcsolatot kimutatni. A Kiel Egyetem kutatói most kimutatták, hogy m

indkét betegségben szerepe van a 9-es kromoszómán található egyik génnek

. Arne Schaefer az Európai Humángenetikai Társaság Bécsben rendezett konferenciáján számolt be kutatócsoportjának eredményeiről, melyek egyértelmű genetikai kapcsolatot mutattak ki az íngyulladás és a szívinfarktus között. "Egy olyan gént vizsgáltunk a 9-es kromoszóma 9p21.3 helyén, amelyről korábban kimutatták, hogy kapcsolatban van a szívinfarktussal, 151, az ínygyulladás legagresszívabb, korai formájában szenvedő betegben és 1,097 szívinfarktuson átesett betegben. A betegségek súlyossága mindkét betegcsoportban ugyanazokkal a génváltozatokkal mutatott összefüggést" - mondta Schaefer. Ezt a genetikai kapcsolatot később további 180 ínygyulladásos és 1,000 szívinfarktuson átesett betegben is kimutatták.

A kutatók úgy vélik, hogy az ínygyulladás és a szívinfarktus közti összefüggésre való tekintettel a fogorvosoknak nagyon komolyan kell venniük az ínygyulladást

és mindent megtenni annak érdekében, hogy időben diagnosztizálják és kezeljék. Schaefer továbbá felhívta a figyelmet, hogy a kétféle betegségnek több közös rizikófaktora is van, például a dohányzás, a cukorbetegség és az elhízás. Az ínygyulladásban szenvedő betegeknek meg kell próbálni megelőzni vagy csökkenteni ezeket a rizikófaktorokat. Schaefer kollégáival együtt azt reméli, hogy eredményeik elősegítik a szívbetegség minél korábbi diagnosztizálását, és a jövőben a pontos kórélettani mechanizmus felderítése megnyitja az utat a hatékony, a betegséget időben megfékező kezelés előtt.

PROGNOS®  szoftver Fogmodulja tisztán megmutatja az energetikailag érintett fogat és az esetlegesen rejtett betegség központját is.

A PROGNOS® rendszerbe integrált modulban szerepelnek a leggyakrabban használt fogorvosi fémek homeopátiás frekvenciái.

Ez lehetővé teszi, hogy a fogorvos a beteget Amalgám D10 + D200, Palládium D10 + D200, valamint Titán D10 toxicitásra tesztelhesse.

A PROGNOS® azt is lehetővé teszi, hogy a beteget különböző méregtelenítő ágensekre is vizsgálja. Pl.: Chlorella, koriander, toxinex, zsurló, chelatemin stb.

Ellenőrző eljárás:

A teljes bizonyosság érdekében, vagyis a kérdéses fog és annak patológiai állapota okozta energetikai elváltozás ellenőrzéseként, a fogorvos procaine-t injektál a fogba, ezzel elzárja a fogat a test energetikai rendszerétől. Egy ezt követő összehasonlító vizsgálatnál a tisztán látható energetikai javulás annak köszönhető, hogy ez a fog okozta a perturbációs mezőt. Ha nem történik javulás, akkor általában a meridián szabályozó rendszerében található a hiba. Vagyis további mérésekre van szükség a vizsgált meridiánon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr461808160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.