emésztés serkentő, méregtelentés, ananász, savbázis egyensúly, bélrendszeri zavarok, menstruációs zavarok, gyomorbetegségAz ananász az egyik legegészségesebb gyümölcs. Ezt a tulajdonságát magas vitahttp://r-medical.hu/admin/mintartalmának és a benne található bromelin nevű enzimnek köszönheti. Szerencsére már hazánkban is kapható a friss gyümölcs is, ugyanis a konzerv változata már korántsem olyan egészséges, mivel hiányzik belőle a bromelin enzim. Így maximum élvezeti cikknek használható a konzerv változat. A bromelin a fehérje emésztésében nyújt szerepet, valamint segít a zsírégetésben is. Kiváló fogyasztó hatású a friss gyümölcs illetve gyümölcslé. 100 g mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

 
 További jótékony hatásai:
  • gyorsítja az emésztést, ezáltal gyorsabban örülnek a méreganyagok
  • csökkenti a vér savtartalmát, ezáltal segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését
  • nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint
  • folsav tartalma a vörös- és fehérvérsejtek, illetve a véralvadáshoz szükséges vérlemezkék képződésénél működik közre
  • segíti s gyomornyálkahártya normális működését
Ananász fogyasztása javasolt a következő betegségek ellen:
  • bélrendszeri zavarok
  • tüdőgyulladás
  • meghűlés
  • vérszegénység
  • bár nem betegség, de súlyfelesleg esetén is.

Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is. Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésének javulása után. Azoknak a betegeknek, akik az önpusztító betegségek gyógyítására nagy mennyiségű aszpirint szedtek, ajánlatos az ananász lé fogyasztása. Erőteljes lehet továbbá a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegű gyógyszert fogyasztottak, azoknak is ajánlatos egy hathetes kúraszerű ananász vagy ananászlé fogyasztás.

emésztés serkentő, méregtelentés, ananász, savbázis egyensúly, bélrendszeri zavarok, menstruációs zavarok, gyomorbetegségGyomorbaj:
A táplálék első állomása a gyomor. Minél tovább tartózkodik itt az étel, annál jobban le van terhelve a gyomor. Ha azonban hamar végez az emésztéssel, valamint van elegendő gyomorsav az, lökést ad az egész emésztő rendszernek, emésztésnek. Az ananászban levő bromelian enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, ezáltal csökken az emésztési idő.
Emésztés, emésztési zavarok: Amikor a táplálék átjut a nyombélbe, ott is folytatódik az emésztés, a hasnyálmirigy által előállított emésztési nedvek segítségével. Ha a gyomorban teljesebb az emésztés, kevésbé terheljük a hasnyálmirigyet, sőt a vékonybelek sem veszítenek annyi energiát, könnyebben és gyorsabban átjut a massza a vastagbélbe. Ott csupán kevéssé történik már emésztés, de a többi szervben felgyorsult táplálékellátás hat a vastagbél kiválasztására és kiürülésére.
Fájdalomcsillapítás: A fájdalom sok esetben akkor lobban fel, ha valamilyen táplálékot fogyasztottunk, amire allergiásak vagyunk, hasonlóan az ételérzékenységhez. Minél hamarább keresztülmegy az emésztőszerveken a táplálék, annál kevésbé hatékony a fájdalom és gyorsabban is múlik. A másik lehetőség, hogy az ananász rendkívül jellegzetes és erős leve az ásványokkal és vitaminokkal hűsítően hat a lázas, beteges részekre.
Láz esetén: Láz esetén sokkal hatékonyabb és jobb a szervezet számára, ha szomjunkat ananásszal oltjuk, mintha lázcsillapítóval csökkentjük a lázat. A láz a test természetes reakciója, lemegy, ha rendbe jön a szervezet. Az ananász-lével segítünk ebben az esetben is a gyomornak, hogy kiürüljön és az egész energia a gyógyításra összpontosul.
Gyulladás ellen: Ha a szervezetben rendeződik az emésztés, az serkentőleg hat a többi fő szervünkre is. Különösen a máj van kapcsolatban az emésztéssel, s ha csökken a terhelés, nagyobb energiával tudja végezni a többi teendőit. A májra hatással van az A vitamin, ami a gyulladások gyógyszere is. A kálium a vér tisztítására hat, amivel szintén csökkenhet a testben a gyulladás.
Immunrendszer erősítés: Az ananász erős, jellegzetes gyümölcs, ami erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességét.
Erős menstruációs folyás esetén: A menstruációs zavarok közé tartozik a havi vérzést megelőző fájdalom, a kevés váladék, vagy a nagy mennyiségű folyás. Mindez nem normális állapot, különösen a túlzott vérveszteség, aminek más következményei is lehetnek, ha a szervezet nem jut elegendő vashoz. Az ananász fogyasztásával hozzájárulunk a menstruációs zavarok mihamarabbi rendezéséhez.



A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr704868209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása