ebben a hónapban tartotta első kongresszusát. Az evolúciós orvostudomány széles alapokon nyugvó interdiszciplináris tudomány. "Merít az evolúciós, az őstörténeti, az antropológiai kutatások, a táplálkozástudományi és más orvostudományi területek eredményeiből. Kiinduló tétele, hogy az ember evolúciója 2,5 millió éve alatt tökéletesen alkalmazkodott környezetéhez, valamint a vele koevolúcióban fejlődő mikrobákhoz, parazitákhoz" - olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében. "A földművelés bevezetésével fokozatosan eltértünk az emberi szervezet számára optimális étrendtől, az urbanizáció megfosztott minket a napfénytől és a mozgástól, a zsúfoltság járványokat idézett elő, a járványok megszüntetése viszont túlzott higiéniát teremtett, amely felborította az ember és a vele szimbiózisban élő mikrobák harmonikus kapcsolatát. Az evolúciós orvostudomány mind a megelőzésben, mind a gyógyításban arra törekszik, hogy a modern körülmények közt rekonstruálja az emberi szervezet számára optimális életmódot.
Ez a szemlélet alapjaiban újítja meg az orvostudomány paradigmáit, és alkalmazásával már napjainkban is óriási eredményeket lehetett elérni" - mutatnak rá a szakemberek, példaként említve, hogy az olyan tömegeket érintő kórok, mint a szív- és érrendszeri betegségek, a rosszindulatú daganatok, a diabétesz, az autoimmun betegségek vagy az allergia "mind az evolúciósan optimális életmódtól való elszakadás miatt alakulnak ki, ezért az evolúciós orvoslás a megfelelő életmód helyreállítására törekszik.”

A kongresszus célja "nem elvont elméletek megfogalmazása, hanem a napi gyógyító gyakorlatba azonnal átültethető szemlélet átadása". A tanácskozás egyik alapvető üzenete, hogy a kezelési eljárások, amelyek érintetlenül hagyják a kiváltó okokat, valójában krónikussá teszik az akut betegségeket, és ezen sürgősen változtatni kell.

"Az életmód okozta megbetegedésekben nem a betegséget, hanem az életmódot kell kezelni" - mutat rá a közlemény.

Dr. Tóth Csaba, a kongresszus elnöke, háziorvosként gyógyította / gyógyítja betegeit több kis városban. Azonban azt vette észre, hogy a sok felírt gyógyszernek nincs minden esetben gyógyító hatása. Szinte csak a tüneteket kezelik. És ez így nem jó. 2010 óta, mióta rátalált a paleolit táplálkozásra, ezekkel a módszerekkel gyógyítja pácienseit. Rendkívüli pozitív hatást tapasztalt. A gyógyszerek jelentős része kikapcsolható lett és az inzulinos betegek sorra tették le inzulinjukat. A következő betegségeknél tapasztalt pozitív hatást:

  • cukorbetegség (meg lehet belőle gyógyulni)
  • allergiák minden formája (örökre megszabadulhat tőle gyógyszer nélkül)
  • magas vérnyomás
  • ekcémák minden fajtája
  • psoriasis
  • bizonytalan hasi panaszok
  • autoimmun betegségek
  • migrén
  • depresszió
  • vérszegénység
  • bizonyos szívritmuszavarok
  • reflux betegség
  • meddőség bizonyos esetei

A most megjelent a Paleolit orvoslás – Számolj le a betegségekkel! című könyvében erről bővebben is olvashat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr94556951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása