Az új év első napjai, hetei kitűnő alkalmat adnak arra, hogy megtisztítsuk szervezetünket az előző év mérgeitől, és a stresszt kicsit kiűzzük magunkból. Karácsonykor legtöbben össze-vissza eszünk mindenféle finomságot, gyakran felkúszik 1-2 kiló felesleg is. Ez az időszak viszont kitűnően alkalmas arra, hogy megszabaduljunk tőle. Nagyon fontos ilyenkor, hogy megfelelő méregtelenítő technikával kitisztítsuk magunkat. Egy jó méregtelenítés után hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, kiegyensúlyozottabb az anyagcseréje, erősebb az immunrendszere és javulni fognak szervezetének regenerációs folyamatai is.


Eredetileg a testünkbe került méreganyagok az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkből. A méreganyagok kiválasztásában nagy szerepet játszanak a veséink, a májunk, a tüdőnk, a beleink és a bőrünk is. Abban azonban, hogy méregtelenítő szerveink maradéktalanul el tudják látni feladatukat, nagyon gyakran segítségre szorulnak. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy időről-időre gondoskodunk olyan csökkentett terhelésű napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe. Minden gyümölcs-, tisztítótea-, vagy vízböjt kúra célja, hogy a fokozott folyadék és a csökkentett méreganyag bevitellel segítse a testünket az öntisztulásban.

A legkedveltebb tisztítókúra a léböjt kúra. A léböjt kúra célja, hogy a megnövelt folyadékbevitellel feloldja a lerakódott méreganyagokat és kimossa őket a szervezetünkből. Ilyenkor kizárólag gyümölcsleveket, zöldségleveket, bizonyos fajta teákat és tiszta vizet fogyaszthatunk. Ilyenek a vegyes zöldséglé, búzafűlé, aszaltszilvalé, feketeribizlilé, céklalé, almalé, őszi- és sárgabaracklé, és az ananászlé. A legjobbak természetesen a friss gyümölcsből házilag készített levek, de kiváló méregtelenítő ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.

Léböjt kúrával:

- Igazi nagytakarítást végzel szervezetedben: megszabadulsz a salakanyagoktól, a mérgektől, az elhalt sejtektől, az érfalak lerakódásaitól, a felesleges zsírszövetektől.
- A mérgekkel együtt a plusz kilóknak is búcsút mondhatsz: a súlyvesztés 4-6 kiló.
- Csökkentheted a magas vérnyomást, a keringési betegségekkel járó tüneteket és a magas vércukorszintet.
- Megszüntetheted emésztési problémáidat.
- Megerősíted immunrendszered.
- Feltöltődsz energiával, és hosszú időre biztosítod egészséged.
- Javul a memóriád és a koncentrálóképességed.
- Megtanulod, hogyan tartsd kontroll alatt az éhséget.
- Bőröd és hajad megszépül.
- Segít megszabadulni a káros szenvedélyektől és a függőségektől.

Fontos elemei a léböjtnek:

1. a bélrendszer alapos kitisztítása (keserűsóval), vagy jó kiegészítő a colonhydro terápia a léböjt alatt, vagy a kannás beöntések (speciális a kávé beöntés)
2. sok mozgás futás, kocogás, nordic walking a jó levegőn
3. szaunázás
4. masszázsok
5. májpakolás
6. meditációk

Érdemes szakember böjtdoktor tanácsát kikérni, és előtte egy állapotfelméréssel megalapozni az egyéni léböjt sikerét. A csoportos léböjt megsokszorozza a hatását és remek megújulást ad.

Az ivóléböjttel egyenértékű folyamatos méregtelenítő hatást érhetünk el, ha minden nap antioxidánsokban gazdag, ionizált lúgos vizet fogyasztunk. Az elsavasodott szövetekben romlanak a vér áramlási jellemzői is. A vörösvértestek elvesztik rugalmasságukat, savmerevség lép fel, eltömítik a kapillárisokat, megakadályozva ezzel a szövetek megfelelő oxigén- és tápanyagellátást. Így alakulhat ki a diabétesz, magas vérnyomás, veseelégtelenség, rák és egyéb betegségek. Az ionizált lúgos víz oxigéntartalma 2-3x magasabb a hagyományos csapvízénél. Valóban oxigén dús víz. A benne lévő hidroxil ionok nagy mennyiségű oxigénnel látják el testünket. A víz testünk legfontosabb alkotóeleme, testünk közel 70%-a víz. Az ionizált víz antioxidáns lesz, akár csak a vitaminok. Az ionizált lúgos vízben lévő elektronok segítik lekötni a nehézfémeket, vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, semlegesítik az ártalmas rothadási folyamatokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr212564691

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fenákel Judit - EZOTÉRIA 2011.01.27. 09:09:23

Évtizednél is régebben a főszerkesztőnknél rendezett bulin terhes kolléganőm – már jó nagy hassal – hanyatt feküdt a franciaágyon, s egy másik kolléganőm cérnába fogott ingát hintáztatott fölötte. „Fiú”, mondta az inga tulajdono...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása