magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, érelmeszesedés, hormonproblémák, csontritkulás, szívbetegségek, rák, szívvizsgálat, élelmiszerteszt, ételallergia, haspuffadás, ateroszklerózis, szívbetegségek, stroke, sztrók, inzulirezisztancia, II-es típusú cukorbetegség, daganatos betegségek, zapper készülék, prognosA magas vérnyomás, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a hormonproblémák, a csontritkulás, a szívbetegségek, a rák nem a korral jár, hanem a megbetegítő "nyugati" étrend hatása.

Érezte már, hogy puffadt, morog a hasa, emésztése nem a legjobb, evés után legszívesebben ledőlne aludni?
Ezek az egészséges desszertek, nem fognak ilyen tüneteket okozni és még nagyon finomak is!

Paleolit házi bonbon I. változat (glutén-, laktóz- és cukor mentes)

Hozzávalók:
12 db magozott datolya
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg dió
10 dkg mandula
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kókuszolaj vagy 5 dkg vaj
1-2 evőkanál víz
édesítéshez sztívia, xilit esetleg méz, de csak nagyon kevés, mert önmagában a massza édes
ízlés szerint vanília kivonat, rum, vagy aroma
magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, érelmeszesedés, hormonproblémák, csontritkulás, szívbetegségek, rák, szívvizsgálat, élelmiszerteszt, ételallergia, haspuffadás, ateroszklerózis, szívbetegségek, stroke, sztrók, inzulirezisztancia, II-es típusú cukorbetegség, daganatos betegségek, zapper készülék, prognos, paleolit táplálkozáskb. 25 db lesz belőle

Paleolit házi bonbon II. változat (glutén-, laktóz- és cukor mentes)

Hozzávalók:
3 db magozott datolya és 10 db aszalt füge
3 dkg kókuszreszelék
7 dkg dió
10 dkg mandula
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kókuszolaj vagy 5 dkg vaj
1-2 evőkanál víz
édesítéshez sztívia, xilit esetleg méz, de csak nagyon kevés, mert önmagában a massza édes
ízlés szerint vanília kivonat, rum, vagy aroma
kb.25 db lesz belőle

Elkészítés:
Először a mandulát és a diót az aprító gépbe dobjuk, durvára daráljuk, kivesszük. Ezután az aszalt gyümölcsöket daraboljuk, ha kész, visszatesszük hozzá a darált csonthéjasokat, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a kakaóport és a zsiradékot, édesítés, ízesítés, ki mivel szereti, (de csak nagyon keveset, mert önmagában a massza édes!) majd jól összedolgozzuk (1-2 perc elég és ezt már lehet akár kézzel is). Vizes kézzel golyócskákat formálunk, és meghempergetjük, amibe csak szeretnénk. Én kókuszba, darált dióba, mandulába és kakaóba forgattam. Hidegben tároljuk.


Mivel foglalkozik az evolúciós orvostudomány?

magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, érelmeszesedés, hormonproblémák, csontritkulás, szívbetegségek, rák, szívvizsgálat, élelmiszerteszt, ételallergia, haspuffadás, ateroszklerózis, szívbetegségek, stroke, sztrók, inzulirezisztancia, II-es típusú cukorbetegség, daganatos betegségek, zapper készülék, prognos, paleolit táplálkozásA közelmúltban létrejött egy több tudományágat átfogó terület: az evolúciós orvostudomány, mely evolúciós szemszögből elemzi az egészséget és a betegséget. Például, hogy a halászó-vadászó-gyűjtögető életmódtól való eltérésünk vajon hozzájárulhat-e a modern egészségi problémákhoz?
Az alaptézise az, hogy valószínűleg minden faj számára azok a táplálékok a legmegfelelőbbek, amelyek fogyasztása rendszeres volt a faj korai evolúciója során.

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy a sovány húson, halon, zöldségen és gyümölcsön alapuló étkezés hatékony lehet a gyakori nyugati civilizációs betegségek megelőzésében és kezelésében. Az Észak-európai népesség táplálék bevitelének több mint 70%-át képezik a tejtermékek, margarin, étolajok, finomított cukor és a gabonafélék, melyeket azonban tanácsos elkerülni. Több bizonyíték is van arra, hogy a táplálkozási szokásainknak köszönhetően alakulhatnak ki súlyos betegségek, mint az ateroszklerózis, szívbetegségek, a sztrók, az inzulirezisztancia és a II-es típusú cukorbetegség, sőt a daganatos betegségek is.

Forrás: http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etrend-pozitiv-hatasai.htm


Rendelőnkben a Prognos® ProNutri® élelmiszer teszt lehetővé teszi 600 féle élelmiszer vizsgálatát, igen hatékony az egyéni élelmiszerallergia vagy érzékenység megállapításához és kezeléséhez.

  • egyedi, személyre szabott javaslatot tesz egy táplálkozási programra
  • elemzi és kimutatja a napi táplálékbevitelhez optimális élelmiszereket
  • kizárja azokat, melyeket a szervezet egy adott időszak alatt átmenetileg nem tolerál
  • egyéni elemzés után megmutatja az alkalmasnak talált élelmiszerek kalória, koleszterin, nátrium és kálium összetételét
  • feltárja az egyes élelmiszerek okozta összeférhetetlenséget, melyek különböző diéták és fogyókúrák által keletkezhetnek
Az élelmiszer összeférhetetlenséggel kapcsolatba hozható tünetek és betegségek:
  • magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, érelmeszesedés, hormonproblémák, csontritkulás, szívbetegségek, rák, szívvizsgálat, élelmiszerteszt, ételallergia, haspuffadás, ateroszklerózis, szívbetegségek, stroke, sztrók, inzulirezisztancia, II-es típusú cukorbetegség, daganatos betegségek, zapper készülék, prognos, paleolit táplálkozásgyomor-és bélrendszeri panaszok (50%): altestfájdalmak, székrekedés, hasmenés, puffadás, vastagbél érzékenység, gyulladás
  • bőrgyógyászati folyamatok (16%): akne, ekcéma, bőrszárazság, pikkelyképződés, bőrviszketés
  • ideggyógyászati zavarok (10%): fejfájás, migrén, szédülés, émelygés
  • légúti panaszok (10%): fokozott váladékképződés, légúti szűkület, asztma, nátha, allergiák
  • pszihológiai zavarok (11%): félelmek, depresszió, ingerlékenység, fáradékonyság, hiperaktivitás
  • további zavarok: ízületi fájdalmak és gyulladások, arthritis, fibromyalgia

A bejegyzés trackback címe:

https://mindentazegeszsegrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1002472796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása